Mark Cavendish endte i asfalten i spurten på den siste etappen av Tour of Qatar, men slapp heldigvis fra det hele ute store skader. (Foto: TV 2/)
Mark Cavendish endte i asfalten i spurten på den siste etappen av Tour of Qatar, men slapp heldigvis fra det hele ute store skader. (Foto: TV 2/)

Cavendish tok sin første seier i verdensmestertrøyen

- Det er veldig spesielt, sa Mark Cavendish etter triumfen i Tour of Qatar. Se spurten her.

Qatar/Bergen (TV 2 Sporten): Den tredje etappen av Tour of Qatar var som vanlig paddeflat og preget av sidevind.

Sidevinden gjorde at feltet delte seg i tre deler med 30 km igjen. De største sammenlagtrytterne og de fleste toppspurterne var i den fremste gruppen, men de tre nordmennene Thor Hushovd, Gabriel Rasch og Alexander Kristoff ble hektet av.

Dermed gikk det mot en spurtavslutning for en liten gruppe. Mark Cavendish var blitt passet godt på av Sky-lagkameratene Juan Flecha og Bernhard Eisel og slo til på de siste meterne.

Sammenlagtleder Tom Boonen ble passert like før mål og Cavendish kunne feire sin første seier for sesongen og sin første for Team Sky, samt sin første iført den prestisjetunge verdensmestertrøyen.

Se spurten øverst i artikkelen

- Jeg er veldig glad. Jeg er ikke 100 prosent, men vi ville kjøre bra som et lag i dag. Feltet delte seg og jeg ble godt tatt vare på. Sammenlagtlagene ville dra, så vi kunne bare passe på. Det var motvind mot slutten, så jeg ville vente så lenge som mulig før jeg startet spurten. Til slutt gikk jeg fra bakhjulet til Boonen og forbi, sa Cavendish etter målgang.

Om å vinne iført regnbuetrøyen, sa han følgende:

- Det er veldig spesielt å vinne med verdensmestertrøyen. Sesongen er aldri helt i gang før jeg får den første seieren. Forhåpentligvis kan jeg fortsette seiersrekken nå, sa briten.

Les også: Cavendish frykter bare én rytter

Tom Boonen (Omega-Pharma-Quick Step) ble nummer to på etappen og beholder sammenlagtledelsen. Nummer tre ble Aidis Kruopis (GreenEdge).

I sammendraget er Tyler Farrar (Garmin) seks sekunder bak Boonen, mens Cavendish er åtte sekunder bak.

Se Tour of Qatar hver dag på TV 2 Sport og TV 2 Sumo.

- Andre gruppa igjen, så klart. Jeg var nærmere i dag enn sist, men jeg var fortsatt fem-ti posisjoner for langt bak. Jeg ble sittende på linja, men en etter en foran meg datt av, så da måtte jeg slippe meg ned i gruppe to, sier Alexander Kristoff til TV 2 Sporten etterpå.

- Jeg var ikke oppmerksom da det gikk. Jeg satt helt bak, det var dumt, er beskjeden fra en litt oppgitt Gabriel Rasch.

Den tredje nordmannen i rittet, Thor Hushovd, var ikke med i noen av de fremste gruppene. BMC-rytteren punkterte, og kom trillende inn som en av de aller siste på tredjeetappen i Tour of Qatar.

Revansjelysten ligger nok tykt utenpå på de resterende tre etappene i rittet.

- Ny sjanse i morgen. Da skal jeg prøve å sitte i første gruppe, lover Kristoff.

- Det blir sånne etapper som i dag når det deler seg i vinden, da får jeg prøve å få noen etapperesultater, sier Rasch om resten av rittet.