shake weight test (Foto: Terje Andersen/YouTube.com)
shake weight test (Foto: Terje Andersen/YouTube.com)

Fjerner Shake Weight grevinnehenget?

Seks minutter med Shake Weight skal gi deg faste og fantastiske armer. Vi testristet.

Undersiden av overarmene er et problematisk område for veldig mange kvinner, og et område mange ønsker å trene, sier doktorgradstipendiat ved Norsk Idrettshøgskole, Anne-Mette Rustaden til TV 2 hjelper deg.

Ifølge Fitness IQ er ikke hjelpen langt unna. Rister du produktet deres, Shake Weight, hver dag i seks minutter skal du visstnok få de armene du alltid har drømt om. Ifølge reklamen skal Shake Weight forbrenne muskelenergi og kalorier fem ganger raskere enn vanlige manualer.

– Nå kan du riste deg til faste og fantastiske armer og skuldre, sier reklamen.

Vi tok med oss Shake Weight og en testperson til Idrettshøgskolen for å sjekke om det er mulig å riste seg til «fantastiske armer og skuldre».

Se TV 2 hjelper deg torsdag kl. 20.30

Se også: Får du sixpack av Abtronic?

Vi sjekket effekten

Shake Weight er en manual på 1,5 kg, men det som gjør Shake Weight annerledes er at manualen har vekter med fjæring på i begge ender. Ved hjelp av egen muskelkraft skal du riste Shake Weight fram og tilbake, enten med én eller to hender. Hvis du rister løs kan bevegelsene dine se litt obskøne ut.

Testperson Synne Hellum Marschhäuser rister i et par minutter før hun kjenner det i armene. I en av de mange reklamefilmene for produktet ser det veldig enkelt ut å riste manualen. Synne har derimot litt større vansker med å utføre bevegelsene slik det gjøres i videoen.

Saken fortsetter under reklamen for Shake Weight.

xXHUdvvHTkw

– Det skal litt til å få den til å bevege seg ordentlig, men jeg kjenner at jeg blir andpusten, og jeg kjenner ristingen i armene, sier Synne.

For å undersøke treningseffekten med Shake Weight ristet Synne på Shake Weight-en mens vi målte oksygenopptaket og kilokaloriforbrenningen. Resultatet imponerte ingen. For å måle effekten sammenligner vi Shake Weight-ristingen med en annen øvelse som også skal trene bort grevinnehenget: Dips.

Les også: Disse produktene virket ikke

Saken fortsetter under bildet.

shake-weight-test (Foto: Terje Andersen)
shake-weight-test (Foto: Terje Andersen)

Vi målte kaloriforbrenning

Først sjekker vi kilokaloriforbrenningen med Shake Weight.

– Dette gikk ikke så veldig bra. Vi fikk kun en bitteliten økning i energikravet fra Synne stod stille, til hun begynte å gjøre øvelsen, sier Elisabeth Edvardsen ved Idrettshøgskolen.

– Hvis vi skal vurdere hvor mange kalorier man forbruker når man bruker denne øvelsen, så er det omtrent det samme som å stå stille, sier Elisabeth Edvardsen.

Da oksygenopptak og kilokaloriforbrenning er tilbake på normalt, hvilende nivå skal Synne gjøre dips, en øvelse som er svært effektiv for trening av triceps. Underveis viser det seg at Synne forbrenner dobbelt så mange kalorier med dips enn med Shake Weight.

– Det var ikke overraskende resultater. Jeg vil nok anta at de fleste vil få en bedre effekt av dips, enn å kjøpe denne dingsen, sier Anne-Mette Rustaden, doktorgradsstipendiat på Idrettshøgskolen, til TV 2 hjelper deg.

Les også: Farlig sverd med drittkvalitet avslørt på direkten

Saken fortsetter under bildet.

shake-weight (Foto: YouTube.com)
shake-weight (Foto: YouTube.com)

– Derfor gir Shake Weight melkesyre

At Synne kjenner det i armene etter å ha ristet på Shake Weight-en er ikke nødvendigvis fordi armene og skuldrene blir trent.

– Med Shake Weight gjør man statistiske bevegelser, og når man trener statisk får man melkesyre, stenger blodgjennomstrømmingen til muskelen, og da får man «vondt» av denne årsaken, sier Rustaden.

– Jeg er veldig skeptisk. Vibrering eller risting i seg selv er ikke noe trening. For å få styrkeeffekt må du gjerne gjøre en dynamisk bevegelse, du må ha en forkortning og forlengelse av muskelen, det er det man etterstreber. Det ser anstrengt og knotete ut, og er nok også ganske slitsomt fordi du løfter skuldrene, sier Rustaden.

Les også: Vi prøvde Detox Express – det gikk rett i dass

Saken fortsetter under bildet.

shake-weight-test (Foto: Terje Andersen)
shake-weight-test (Foto: Terje Andersen)

Slik blir du kvitt grevinneheng

For å få markerte armer uten grevinneheng må du trene musklene samtidig som fettprosenten i kroppen reduseres. Det må altså forbrennes kalorier.

Synne valgte for øvrig ikke å bestille seg Shake Weight etter testingen.

Vi har foreløpig ikke fått svar på våre henvendelser til Fitness Q.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter