Henning Berg
Henning Berg

Henning Berg på glattisen med hockeylandslaget

Den tidligere tippeligatreneren Henning Berg bytter ut ball med puck.

Lørenskog ishall (TV 2 Sporten): Til helgen skal det norske ishockeylandslaget i gang med firenasjonersturnering som et ledd i oppladningen til VM i Sverige og Finland i mai.

Blant våre beste menn på isen i Lørenskog ishall styrte landslagssjef Roy Johansen spillerne på sedvanlig måte, men de fremmøtte kunne også spore et nytt ansikt i trenerstaben - nemlig TV 2s fotballekspert Henning Berg.

Les også: Råder «Zucca» til klubbytte

Den tidligere fotballspilleren og treneren skal være med i støtteapparatet rundt landslaget i miniturneringen mot Danmark, Latvia og Frankrike for å bygge trenererfaring.

– Jeg kjenner Roy Johansen litt fra før. Vi har gått sammen på elitecoach-program på Olympiatoppen. Da jeg fikk høre at de skulle ha samling her og spille noen kamper, så fikk jeg fikk lov til å være med – det er kult, sier Berg til tv2.no

Se video av Berg øverst på siden!

Berg, som har minimal erfaring som ishockeyspiller, håper å få lære så mye som mulig av Johansen og co. den kommende uken.

– Når en er nede på isen og sitter ringside så får en sett intensiteten. Da kan en plukke opp så mye som mulig om hvordan man leder, coacher og kommuniserer både før, under og etter kamp, sier Berg.

– Hva er sjansen for at du er med troppen til VM?

– Den er ikke der. Jeg er bare her for å følge med og se, så kan vi diskutere litt. Men jeg er her først og fremst for å lære, sier Berg.

Les også: Sjekk hockeykeeperens spektakulære selvmål
Les også: Her serverer hockeytalentet (11) nok en magisk superstraffe

Tradisjon tro måtte Berg ut som førstemann i straffeslagkonkurransen på mandagens trening som «ny mann» i troppen. Der overrasket den tidligere Blackburn- og Manchester United-spilleren seg selv stort.

– Jeg hadde skikkelig tur og scoret faktisk, men jeg skal kanskje ikke si det fordi det er ikke bra for keeperen. Den andre straffen viste jeg nivået mitt og hadde ikke sjanse, flirer Berg.