6(8)4
6(8)4

Sjekk hva hagen i «Tid for hjem» kostet

Svært mange lurer på hva det «Tid for hjem» lager koster. Sjekk regnestykket her!

Mange lurer på hvor mye oppussingen i «Tid for hjem» koster. Spesielt utendørsprosjektene ønsker mange å vite mer om. Under kan du se regnestykket fra hagen «Tid for hjem» laget tirsdag 7. februar.

Les også: Hva synes familien egentlig om oppussingen?

Se regnestykket under!

Relativt kostbare materialer

Her har vi prøvd å sette opp et regnestykke som angir den delen av kostnadene som ikke handler om spesielle forhold knyttet til et spesielt område. Her er altså ingen kostnader til opparbeiding av grunn eller annet som måtte angå tomten.

Hagen som ble pusset opp ligger i et høyere prissjikte og har en prislapp på ca 180 000 kroner. Dette er prisen på alle materialer og møbler, veiledende utsalgspris uten noen form for rabatter/ kampanjepriser.

Mange produkter kan du få langt rimeligere i de periodene butikkene kjører kampanjepriser.

Les også: Disse produktene ble brukt til uteområdet

Her er nøkkeltallene:

Alt trevirke:
Kebony (se produktliste for nærmere beskrivelse)

Konstruksjonsvirke, veggkledning, Kebony SYP terrassebord, festemateriell ca 90 000

Glasstak:
Laget på mål, polering – pakninger osv ca 15 000

Murer til flisevegg og ca 13 meter blomsterbed:
Lecasteiner, mørtel, armering, puss, fiberduk osv ca 12 000
Fliser, ca 1000 pr kvadrat ca 5 000
Planter og jord ca 16 000

Møbler:
Acapulcostoler 2 stk ca 8000
Sorte spisegrupper, sofaputer, grill, blomsterkrukker ca 10000
Belysning ca 16000

Diverse:
Festemateriell, kryssfiner, takpapp, grunnmursplast ca 8000

Total: 180 000

Det totale området har en flate på ca 70 kvadrat, der alt er dekket med enten bjelkelag og terrassebord eller murte og beplantede bed. Prisen inkluderer også en bod på drøye 3 kvadrat.

I denne hagen er det valgt relativt kostbare materialer som er miljøvennlige og er beregnet å ha svært lang levetid. Synes du prisen er drøy kan du jo for eksempel bytte vårt tremateriale (Kebony SYP) ut med rimeligere tremateriale med samme type impregnering (Kebony Furu), eller du kan velge vanlig trykkimpregnert materiale («grønn»), da vil man kunne trekke fra ca 40 000.

Man kan også velge rimeligere løsninger på både møbler og planter.

Hvordan kan du spare penger?

Du trenger kanskje ikke gjøre et så stort område på en gang? Du kan velge andre møbler og du kan selvsagt begrense deg litt mer enn det vi gjorde når det gjaldt belysning. Du kan beplante med rimeligere planter, og kanskje har du jord du kan bruke? Du kan også velge rimeligere materialer og ikke minst se deg om etter gode tilbud. Kjøp når det er kampanjepriser!

En tommelfinger regel dersom du planlegger terrasse og tredekke er at du bør regne med minimum 300 kroner pr kvadrat (inklusive bjelkelag og festemateriell, her snakker vi vanlig trykkimpregnert materiale)

Når det gjelder Kebonymaterialet vi brukte i dette programmet så koster 10 kvadrat dekke nesten 7000 kroner for SYP, om du hadde valgt Kebony furu ville 10 kvadrat kostet 4500 og ved kampanje vil du kunne få sistnevnte for ca 3000.

Vel, her fikk du svaret i hvert fall, det koster å lage fine ferdige ting utendørs. Vær og klima stiller store krav til holdbarhet, og i dette tilfellet er det lagt vekt på vedlikeholdsfrie materialer med lang levetid. Håper du fant noe som inspirerte, og at dette var nyttig informasjon.

Mer om produktene som ble brukt finner du her