UENIGE: Kjell Nordström, alias Baron von Bulldog reagerer sterkt på eventfikser Ronnie Ottems uttalelser til TV2.no/mote under åpningen av Oslo Fashion Week.
UENIGE: Kjell Nordström, alias Baron von Bulldog reagerer sterkt på eventfikser Ronnie Ottems uttalelser til TV2.no/mote under åpningen av Oslo Fashion Week.

– Når katta er borte danser Rotta på bordet

Sterke reaksjoner etter at Ronnie Ottem kom i pels på pelsfri moteuke. Nå beklager partyfikseren seg overfor Oslo Fashion Week. Les SMSen her!

Partyfikser Ronnie Ottem lot forbud være forbud da han mandag dukket opp i pels nærsagt fra topp til tå under åpningen av årets første Oslo Fashion Week. Dét skapte sterke reaksjoner både fra kjendiser og lesere.

Får kritikk etter pelsbruk

– Når katta er borte danser Rotta på bordet, virker det som... Jeg ville heller foretrukket litt mindre respekt for meg som person og mer respekt for dyrenes rett til ett verdig liv, skriver Kjell Nordström, også kjent som Baron von Bulldog i kommentarfeltet på TV2.no/mote, med en link til Facebook-gruppen Mote mot pels.

– Jeg har aldri vært mot pels. Jeg unnlot å bruke pels én gang i fjor av respekt for Baron for Bulldog, men jeg har andre hjertesaker, sa partyfikser Ronnie Ottem til TV2.no/mote under åpningen av Oslo Fashion Week mandag kveld.

– Kunne valgt en annen dag å gå med den luen

Når TV2.no/mote snakker med festfikseren tirsdag formiddag beklager han at ting ble som det ble under åpningen av Oslo Fashion Week mandag.

– Jeg vil at folk skal ha fokus på den flotte åpningen og selve moteuken - ikke luen min, sier Ronnie Ottem.

Jeg beklager for å ha tatt fokuset bort fra åpningen. Jeg kunne valgt en annen dag å gå med den luen, skriver Ronnie Ottem i en sms til Project Manager for Oslo Fashion Week, Anniken Vear.

LES OGSÅ: Slik blir Oslo Fashion Week

Delte meninger om pels

I en uhøytidelig avstemning TV2.no/mote la ut mandag kveld har omlag 1000 mennesker svart på hva de synes om pels. Og meningene er delte.

47 prosent er helt mot pels, mens 40 prosent synes pels er like ok som å gå med skinn.

2,5 prosent mener det er greit å ty til pels under ekstrem kulde, mens ca 11 prosent mener det må være greit å bruke pels så lenge den er arvet eller vintage.

LES OGSÅ: Bli med Fam Irvoll backstage på Oslo Fashion Week

– En falitterklæring mer enn en reel demonstrasjon

I fjor gikk Oslo Fashion Week, som verdens første moteuke, offisielt ut mot pels på catwalken. Forbudet kom etter at designerne Fam Irvoll og Kjell Nordström, også kjent som Baron von Bulldog, og motejournalist Hilde Marstrander sammen med NOAH gikk sammen for å starte Mote mot pels (ekstern lenke). På sin Facebook-gruppe skriver Mote mot pels følgende i forbindelse med Ronnie Ottems pelsoppmøte på Oslo Fashion Week mandag:

– Vi presiserer at det ikke er forbudt å ikle seg pels under den norske moteuken, men det er ikke tillatt å vise pels på catwalken. At en enkelt person – som ikke er en del av motebransjen, men underholdningsbransjen - velger å gå med pels på arrangementet for å få litt oppmerksomhet fra tabloidene ser vi mer på som en falitterklæring enn en reell demonstrasjon. I stedet jubler vi over at vår pelsfrie moteuke har tiltrukket seg klesdesignere, som har reist helt fra PERU for å delta på OFW, nettopp fordi vi er i mot pels. Fantastisk!

LES OGSÅ: Charlotte Thorstvedt gir kjæresten motetips

Valgte Oslo Fashion Week på grunn av pelsforbud

Sesongens debutant under Oslo Fashion Week, Genaro Rivas viste sin nyeste kolleksjon under åpningen av moteuka mandag. Nyheten om at Oslo Fashion Week gikk ut mot pels vakte også oppsikt utenfor Norges grenser, og var en av hovedgrunnene til at Genaro Rivas fra Peru valgte å gjøre sin første visning i Europa nettopp i Oslo.

LES OGSÅ: Ops, her gikk det galt

– Må være dum i hodet

Også andre kjendiser reagerer på pelsopptreden. Stylist og ektemann til Jan Thomas, Christopher Mørch Husby skriver på sin offisielle Facebook-side at vitner om ta man er dum i hodet når man kler seg slik på et pelsfritt arrangement.

– Sikkert «bare» et skrik om oppmerksomhet, men man må være bra dum i hodet for å gå kledd som dette, skriver han.