Keeper5
Keeper5

Van der Sar ber de Gea manne seg opp

– Han må takle presset, sier Edwin van der Sar

Etter fjorårets sesong la Edwin van der Sar opp etter seks suksessrike sesonger i Manchester United. For Sir Alex Ferguson var nederlenderen som god vin - han ble bare bedre og bedre med årene.

Ber de Gea lære seg å takle presset
Skotten erstattet van der Sar med den unge spanjolen David de Gea. Den tidligere Atletico Madrid-spilleren har slitt med å følge i van der Sars fotspor. Til tross for redninger som denne har de Gea fortsatt til gode å overbevise i United-trøya.

LES: Her reddet de Gea ett poeng: – Redningen var utrolig
LES: Keeperkrise i Manchester United: Lindegaard på krykker, De Gea syk

Nå ber van der Sar 21-åringen om å manne seg opp.

– Det er alltid vanskelig å komme til en ny klubb i en ny liga, spesielt den engelske. Det er en krevende liga, og den kan være veldig tøff. Han må lære seg å takle det. De har betalt mye penger for ham, sier van der Sar ifølge ESPN.

Avviser comeback
Paul Scholes gjorde nylig comeback etter nesten seks måneder som fotballpensjonist. Etter de Geas variable prestasjoner har van der Sars navn dukket opp som en mulig kriseløsning på Uniteds keeperutfordring.

41-åringen avviser at han kommer til å gjøre comeback.

– Jeg har fått en del meldinger fra venner. De spør: «Hva med deg?». Men jeg er fornøyd for øyeblikket, sier van der Sar.

LES: Scholes gjorde comeback: – Vi visste det ikke før vi kom inn i garderoben
LES: Super-Scholes ledet an da Bolton fikk unngjelde

Han var slett ikke overrasket over at Scholes valgte å gjøre comeback. Keeperen merket at det kriblet i beina til Scholes da han snakket med ham i fjor.

– Da jeg var på Carrington i fjor så jeg at han fulgte med på treningen. «Liker du det», spurte jeg ham. «Ikke egentlig. Jeg savner det», svarte han. Han jobbet som assistenttrener, så det var kanskje lettere for ham å komme tilbake, sier van der Sar.