Veselin Vujovic (Foto: JEAN PAUL PELISSIER/REUTERS)
Veselin Vujovic (Foto: JEAN PAUL PELISSIER/REUTERS)

Skandaletrener på vei tilbake til Atletico Madrid

Veselin Vujovic er to ganger blitt utestengt fra all håndball i ett år. Nå kan han igjen bli trener i Atletico Madrid.

Montenegrineren Veselin Vujovic er trolig den mest skandalebefengte treneren i internasjonal håndball de siste ti årene.

Mest kjent er han for sin rolle i bråket etter cupvinnercupfinalen mellom Ciudad Real og Flensburg-Handewitt i 2002.

Flyvespark i ryggen
Den gangen var han trener for Ciudad Real. Det oppstod tumulter mellom spillerne etter den første finalen i Spania, og Vujovic blandet seg inn med et flyvespark i ryggen på Flensburgs Lars Christiansen. Han fulgte opp med et slag mot Lars Krogh Jeppesen.

Resultatet ble ti måneders utestenging og 70 000 kroner i bot for Ciudad-treneren. Christian Berge ble for øvrig utestengt i ni måneder etter samme episode, til tross for at videobildene viste at nordmannen ikke gjorde noe annet enn å bli slått til av Rolando Urios.

LES OGSÅ: Berge forlot banen i tårer
LES OGSÅ: Nedslått Berge utestengt

'Men det er ikke eneste plett på Vujovics rulleblad.

Skjelte ut Pettersen
Under EM i 2006 gikk han til verbalt angrep på Norges trener Gunnar Pettersen etter at Pettersen skal ha gjort et tegn som mente at dommerne var kjøpt og betalt av treneren til Serbia og Montenegro. Vujovic brukte hele pressekonferansen sin på å skjelle ut Pettersen.

I 2008 gikk han til fysisk angrep på dommerne Thierry Dentz og Denis Reibel etter en cupvinnercupkamp mellom Vardar Skopje og Kadetten Schaffhausen.

Denne gangen ble det tolv måneders karantene og 25 000 kroner i bot på Vujovic.

På vei tilbake
Etter en periode som trener for Qatars landslag, er han igjen trener i Vardar Skopje. Men nå ryktes det at han igjen kan være på vei tilbake til Spania.

Ciudad Real, som nå har byttet navn til Atletico Madrid, skal være interessert i å hente skandaletreneren tilbake.

Talant Dujsjebajev, som nå trener klubben, er aktuell for den tyske storklubben HSV Handball, og forsvinner trolig ved sesongslutt.

– Jeg ønsker ikke å kommentere spekulasjoner. I øyeblikket er jeg Vardar-trener, og det vil jeg fortsette å være så lenge jeg har en avtale med klubben og dens president, sier Vujovic.