dalen
dalen

Opplev Norge på sitt beste

Onsdagens «Til toppen av Norge» var svært idyllisk.

Her i Lommekjent kan du finne detaljene om turen og følge den selv.

Vrådal ligger idyllisk til ved innsjøen Nisser i Vest-Telemark. Her er det flere overnattingsmuligheter fra camping til hytter og hotell. Langs sykkelruten kan man også slå opp telt, det finnes mange idylliske steder langs Vråvatn. Vrådal byr på mange aktiviteter som klatring, terrengsykkelpark, hestesenter, egen gondol samt et sommerland med kafe og lekeområde for barn. I tillegg til dette kan man bli med på slusecruise med M/S Fram eller leie kano og båter for å dra ut på en av de mange øyene eller en liten fisketur.

Fra Vrådal går turen fra nordenden av Nisser langs R38. Denne sykkelruta er merket med sykkelskilt; mørkrød helt til Vråliosen og videre mot Dalen. Ved idrettsplassen i Vrådal kan man ta av til skolen og ned til Småstraum, en av to slusekamre som forbinder Nisser og Vråvatn.

Her ligger også Vrådal Slusemuseum.

Opp igjen på R38 sykler man ca 3 km fra Vrådal sentrum og tar av mot skisenteret, og sykler over slusa Storestraum. Rett etter slusa sykler man mot høyre og følger denne veien opp til Vråliosen.

Halvveis til Vråliosen er det over på grusvei. I Vråliosen kommer man inn på R38 igjen og følger denne opp til krysset i Krossli. Her tar man av til høyre mot Bandaksli. Veien stiger opp mot 370 moh, før det går nedover mot Bandak og Telemarkskanalen på ca. 70 moh. Dette strekket ble bygd på 1800-tallet for å frakte malm ned fra Åmdals Verk Gruver, for så å fraktes videre ut i verden med båt på Telemarkskanalen.

Opplev Telemark eller andre turområder i Norge på egenhånd; Finn turer eller lag dine egne på Lommekjent.no

Lommekjent.no din turguide på nett.

Les mer om Telemark her, www.visittelemark.no