TJENER RÅTT: Petter Northug (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
TJENER RÅTT: Petter Northug (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

– Derfor blir han alltid tilgitt

Stakk av fra premieseremoni – igjen.

Petter Northug får kritikk av landslagsledelsen etter at han droppet premieutdelingen etter å ha vunnet 10 kilometer klassisk i Granåsen søndag.

Det er ikke første gang dette skjer.

I 2010 fikk han 10 000 sveitserfranc i bot etter å ha kommet for seint til blomsterseremonien etter å ha blitt spurtslått i en fellesstart i La Clusaz.

Les også: Slik takler Petter Northug raseriet mot pressen

– Om kort tid er alt glemt

Den svenske avisen Expressen omtaler gårsdagens hendelse som en «ny skandale fra Northug», og avisen skriver mandag at skistjernen skaper fiender blant sine egne.

Les også: Northug-bråket: – Det vil ta tid å bøte på hvordan han fremstår

Trond Albert Skjelbred (Foto: Paul Bernhard)
Trond Albert Skjelbred (Foto: Paul Bernhard)
PR-ekspert Trond Albert Skjelbred i Nor PR tror det ordner seg for Northug, også denne gang.

– Dette er ingen katastrofe, det var ikke OL eller VM, og han vant i tillegg. Hadde han havnet på 40.-plass, og ikke dukket opp, ville det ha vært verre. Petters far og manager gikk også ut og beklaget på TV 2 Sporten, og tok på seg all skyld. Men det er sånn det er, det er Petter Northug, et sirkus. Og – Han blir jo alltid tilgitt, nettopp fordi han er den utøveren han er. Om en liten stund er alt glemt, sier han til «God kveld Norge».

Les også: Pokeraktuelle Northug blåser i Giske-kritikk

– Slipper han billigere unna fordi han er en så god utøver?

– På en måte så gjør han ikke det heller. Alle småting han gjør får stort fokus, men samtidig vinner han stort sett alt han er med på. At han er så god som han er, gjør at ting han gjør blir lettere å tilgi. Helt enkelt, noen blir lettere tilgitt for ting enn andre.

Les også: – Det er et møkkablad!

– Zlatan er verre

Skjelbred sier at Northug ikke råder alene i denne kategorien.

– Det er ikke bare Northug. Zlatan Ibrahimovic og Martin Schanche er andre eksempler.

– Det Zlatan Ibrahimovic gjorde i går er så vanvittig mye verre, legger han til, og understreker at nettopp fordi han er en fotballspiller i verdenstoppen slipper unna med mye.

I kampen hjemme mot Napoli søndag ble Milan-spilleren utvist etter å sendt en ørefik mot Salvatore Aronica.

Les også: Northug vil bytte liv med Zlatan

– Kan miste sponsorer

Northug uttalte seg ikke til pressen verken fredag, lørdag eller søndag etter renn i Granåsen. Ifølge hans pressetalsmann Otto Ulseth var det ikke helt etter avtalen.

– Du kan ikke si at du har pressefri. Han er en merkevare, og da går det ikke an å komme fredag kveld klokken sju og si at du har «pressefri». Han har blant annet et ansvar overfor sponsorene sine, som går inn med sin merkevare, og hvis han markerer seg på negativt vis over tid, risikerer han å miste sponsorer, sier PR-eksperten til «God kveld Norge».

Mandag kveld blir det oppvaskmøte rundt Northug, og veien videre.

Skjelbred mener Northug må tenke over hvilket fokus han ønsker, da han har nok erfaring til å vite hva som skaper negativt fokus rundt egen person.

– Petter Northug er et stort forbilde for mange verden over, og det er dumt at de bommer på helt enkle ting. Han vet godt når premieutdelingen finner sted.

Les også: – Dette kan skadet Northug