Mushaga Bakenga (Foto: MICHEL KRAKOWSKI/Afp)
Mushaga Bakenga (Foto: MICHEL KRAKOWSKI/Afp)

Syk Bakenga løp fra banen til toalettet: – Huskes nok bedre for dét enn for scoringen

Den ferske Club Brugge-spilleren scoret i debuten, men «mobbes» likevel av lagkameratene.

Mushaga Bakenga fikk en oppløftende start på karrieren i belgisk fotball da han scoret og la opp til et mål i sin aller første kamp for Club Brugge søndag.

– Jeg skal være fornøyd med den starten. Det var godt å åpne scoringskontoen, men jeg skulle spilt bedre. Derfor klarer jeg ikke å glede meg helt, sier Bakenga til tv2.no.

Les også: Se Bakenga score i Brugge-debuten

Lite delaktig i spillet
For selv om den tidligere Rosenborg-spissen gjorde seg i aller høyeste grad bemerket, er han ikke fornøyd med egen innsats. 19-åringen skulle ønske at han var mer delaktig i spillet og fikk utnyttet sine styrker én mot én.

At så ikke skjedde, må en trøblete mage ta mye av skylden for.

Les også: Bakenga klar for Club Brugge

Forlot banen med magesjau
Ti minutter ut i oppgjøret mot Beerschot fikk nemlig Bakenga akutt magesjau. Spissen rakk å score 2-0-målet før han stormet i garderoben like før pause for å gjøre sitt fornødne.

– Jeg forsøkte å holde meg til pause, men ble nødt til å løpe av banen. Tilskuerne skjønte ikke helt hva som foregikk, men jeg fikk stor applaus da jeg kom tilbake på gresset ett minutt før pause, forteller trønderen.

Les også: Henriksen om klubbvalget: - Litt ekkelt å takke nei

– Jeg har blitt mobbet for det i garderoben, men det er bare morsomt. Jeg huskes nok bedre for dét enn for scoringen, sier Brugge-spissen og ler.

Se scoringene fra kampen i videovinduet øverst i saken!

Revansjesugen, men stortrives i Belgia
Bakenga slo tilbake og la opp til lagets fjerde mål i 5-1-seieren, men det er likevel en revansjesugen trønder som møter Trond Sollieds Gent til lokaloppgjør søndag kveld.

– Målet er en ny scoring, seier og en bedre prestasjon, sier en offensiv utenlandsproff – som stortrives i sin nye klubb.

– Den første uken har vært fantastisk. Jeg har ingenting å sette fingeren på. Alle i og rundt klubben har tatt imot meg med åpne armer. De har virkelig gjort ord til handling, sier Bakenga til tv2.no.