Estil5
Estil5

Estil har opplevd å få gull i posten: – Ikke på langt nær den samme gleden

Frode Estil føler med Andy Schleck.

Den spanske sykkelstjernen Alberto Contador ble i dag utestengt i to år av Idrettens voldgiftsrett (CAS) for brudd på dopingbestemmelsene. Contador testet positivt på det anabole stoffet Clenbuterol under 2010-utgaven av Tour de France.

Man får ikke på langt nær den samme gleden av å få utdelt en medalje i ettertid. Det kan jeg skrive under på.

Contador mister dermed 2010-seieren i Tour de France og triumfen i Giro d'Italia året etter. Det betyr at Andy Schleck er den nye vinneren av 2010-utgaven av Tour de France.

Estil føler med Schleck
Den tidligere langrennløperen Frode Estil har opplevd å få OL-gull tilsendt i posten. Han tror ikke Schleck vil hoppe i taket av Tour de France-seieren.

– Det er den øyeblikkelige følelsen som er den viktigste. Den er altoppslukende Jeg tror nok at Schleck kunne tenkt seg å ta seieren der og da, sier Estil og legger til:

– Man får ikke på langt nær den samme gleden av å få utdelt en medalje i ettertid. Det kan jeg skrive under på. Samtidig synes jeg det bare er rett og rimelig at Contador blir fjernet som vinner.

LES: Hushovd krever regelendring etter Contadors dopstraff
LES: Alberto Contador utestenges i to år etter dopingdom

Mühlegg parkerte alle
I OL i Salt Lake City i 2002 tok Estil sølv på herrenes jaktstart. Han delte sølvet med Thomas Alsgaard. Duoen havnet et snaut halvminutt bak suverene Johann Mühlegg. Tysk-spanjolen ble dopingtatt etter femmila i samme mesterskap.

Det skulle gå lang tid før Estil fikk gullmedaljen sin.

– Mühlegg-saken var jo en veldig langtekkelig sak. Det gikk jo nesten to år før alt ble avklart. Etter så lang tid så er ikke følelsene rundt det det samme. Da er du allerede i full gang med nye mål. Det blir så fjernt at det ikke blir de store følelsene rundt det. Det blir nesten som et skuldertrekk, sier Estil.

Johann Mühlegg (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Johann Mühlegg (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Den tidligere landslagsløperen innrømmer at han ble skikkelig forbannet da han fikk vite at Mühlegg hadde jukset.

– Ja, jeg ble jo forsåvidt det, men mistankene våre var veldig sterke. Jeg var mest oppgitt over at ingen stoppet ham underveis - at han fikk gå konkurransene. Det var da irritasjonen kom, sier Estil.