MED PELS: Ronnie Ottem ankom åpningen av Oslo Fashion Week i pels til tross for det pelsfrie initiativet som ble innført i fjor. Her med Kathrine Sørland.
MED PELS: Ronnie Ottem ankom åpningen av Oslo Fashion Week i pels til tross for det pelsfrie initiativet som ble innført i fjor. Her med Kathrine Sørland.

Oslo Fashion Week: Kom i pels på pelsfri moteuke

Ronnie Ottem lot forbud være forbud, mens sesongens debutant kom til Norge kun fordi vi har verdens første pelsfrie moteuke.

Mandag var det klart for Oslo Fashion Week. Til tross for et noe begrenset catwalkprogram under årets første moteuke flokket kjendisene seg på den røde løperen, og det var noen som overrasket mer enn andre...

TV2.nos moteredaksjon var selvsagt på plass for å dekke åpningen av Oslo Fashion Week - se bildene lenger ned i saken!

Vi følger de viktigste arrangementene under Oslo Fashion Week - hold deg oppdatert på neste sesongs klær og tilbehør, moter og trender på våre nettsider!

– Jeg har andre hjertesaker

Blant de blitzglade på den røde løperen var partyfikser Ronnie Ottem, som kom sammen med modell og moteekspert Kathrine Sørland. Til tross det pelsfrie initiativet som ble innført på Oslo Fashion Week i fjor valgte parfyfikser Ottem å stille i pels nærsagt fra topp til tå.

– Jeg har aldri vært mot pels. Jeg unnlot å bruke pels én gang i fjor av respekt for Baron for Bulldog, men jeg har andre hjertesaker, sier Ottem til tv2.no/mote.

LES OGSÅ: Forbyr pels under moteuken

OVERRASKET PÅ DEN RØDE LØPEREN: Partyfikser Ronnie Ottem kom
  i pels under åpningen av Oslo Fashion Week, til tross for det pelsfrie
  initiativet i fjor.
OVERRASKET PÅ DEN RØDE LØPEREN: Partyfikser Ronnie Ottem kom i pels under åpningen av Oslo Fashion Week, til tross for det pelsfrie initiativet i fjor.

Valgte Oslo Fashion Week på grunn av «pelsforbud»

SESONGENS DEBUTANT: Genaro Rivas fra Peru var sesongens debutant
  under årets første Oslo Fashion Week.
SESONGENS DEBUTANT: Genaro Rivas fra Peru var sesongens debutant under årets første Oslo Fashion Week.

Nyheten om at Oslo Fashion Week gikk ut mot pels vakte også oppsikt utenfor Norges grenser, og var en av hovedgrunnene til at sesongens debutant, Genaro Rivas fra Peru, valgte å gjøre sin første visning i Europa nettopp i Oslo.

– Jeg valgte Oslo Fashion Week fordi det er en utfordring for meg som designer å lage noe pent som kan se ut som pels, men som ikke er det. Aplakka-ull har samme tekstur som pels, men dreper ingen, sa debutanten under åpningen mandag til spredt applaus fra salen.

I fjor åpnet Oslo Fashion Week med Harry Potter og rumpa bar - les mer om åpningen av fjorårets moteuke her!

Synes du det er greit å gå i pels? Si din mening i avstemningen under!