Louis Saha er ute med skade for Everton. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Louis Saha er ute med skade for Everton. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Derfor blir Saha en Spurs-suksess

Sjekk de tidligere Premier League-spillernes forklaring.

En av de mest overraskende signeringene på «Deadline Day» var at Tottenham sikret seg Louis Saha fra Everton.

Franskmannen har slitt med skader og måltørke, og står bokført med kun én Premier League-scoring for de blå fra Merseyside denne sesongen. Likevel var det han Harry Redknapp valgte å gå for da han skulle styrke spissplassen på White Hart Lane.

Les også: Liverpool og Tottenham delte poengene

Har du Saha på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Til oppgjøret mot Liverpool var både Rafael van der Vaart og Jermain Defoe ute for Spurs, noe som gjorde at Saha fikk sin debut som innbytter på Anfield mandag.

En av Harry Redknapps tidligere spillere, Don Hutchison, tror Saha er akkurat det Spurs trenger siste halvdel av sesongen.

– Jeg har spilt under Harry, og vet hvordan han er. Tenk på de spillerne han har hentet inn opp gjennom årene, som for eksempel Paolo Di Canio og John Hartson. Han er god til å legge armen rundt en spiller og si til ham «Du får spille hver eneste uke, du vil nyte treningene og elske tiden din her, og jeg garanterer deg at om du gjør det bra for meg så får du betalt», sier Hutchison, som spilte under Redknapp i West Ham.

Les også: Katt stjal showet på Anfield

Mål for fire Premier League-klubber
Louis Saha har scoret i Premier League for både Newcastle, Fulham, Manchester United og Everton, og Hutchison har stor tro på at Redknapp kan få det beste ut av spissen.

Når Saha scorer sitt første mål for Spurs blir han den femte spilleren fra utenfor øyriket som scorer for fem ulike klubber. De fire andre er Nicolas Anelka, Hermann Hreidarsson, Benito Carbone og Dwight Yorke.

Les også: Sjekk Carraghers finurlige scoringsstatistikk

En som har tro på at franskmannen skal klare akkurat det er Dean Sturridge, som selv har Premier League-scoringer for både Derby og Leicester.

– Skadene har stoppet opp karrieren hans litt, men Harry er den perfekte manageren for Saha, sier Sturridge.

– Tenk deg han og van der Vaart sammen
Hutchison, som har Premier League-kamper for både West Ham, Sunderland, Everton og Liverpool, har vært i gamet lenge og tror at Louis Saha kan bli en av nøkkelsigneringene i januarvinduet.

– Når han er frisk så scorer han mål, spesielt om du gir ham en spissmakker. For Everton spilte han en del alene på topp i en 4-5-1-formasjon, men hvis du har en klinisk målscorer, så er det siste man ønsker å spille med han alene på topp. Tenk deg hvor mange mål han vil score med Rafael van der Vaart som partner, avslutter Hutchison.

Les også: Nå kan Liverpool endelig slippe løs stjernetrioen

Tror du Saha blir en suksess for Spurs? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!