Thor Hushovd med datteren Isabel (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Thor Hushovd med datteren Isabel (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Hushovd prioriterer Touren foran fødsel

– Men målet er at det skjer dagen etter at jeg kommer hjem fra Paris, sier han til tv2.no.

Doha (TV 2 Sporten): I juli venter Thor Hushovd og kona sitt andre barn – samme måned som Tour de France og OL.

Med Giro d'Italia-deltakelse og lykkelige omstendigheter for Thor Hushovd er det flere som stiller spørsmål ved om sesongplanene blir for hektiske.

Selv frykter ikke Hushovd at fødselen til han og konas andre barn vil være forstyrrende.

– Det forstyrrer i hvert fall ikke at jeg stiller til start, men det er klart at det er en viktig happening for min og konas del. Jeg skal gjøre det jeg kan for å være til stede. Målet er at det skjer dagen etter at jeg kommer hjem fra Paris, sier Hushovd til tv2.no.

Les også: Boonen vant for 19. gang i Qatar

Følg med på resten av Tour of Qatar på TV 2 SPORT 1 og TV 2 Sumo

Touren er selvsagt
Det vil være den perfekte timing i en måned der de 22 første dagene har Tour de France på tapetet, mens fellesstarten i London-OL går av stabelen 28. juli.

– Vi må se når termin blir helt fastsatt. Jeg har lyst til å gjøre det jeg kan for å være med på fødselen, men et så viktig løp som Tour de France må jeg stille opp på, sier Hushovd.

For mens det hjemme i Norge har skapt frykt for at BMC ser for seg en Tour uten Hushovd er han selv krystallklar på at rittet fortsatt er i kalenderen.

– Det er min, lagets og Cadel Evans plan, så det er ikke noe å være redd for, svarer 34-åringen.

Les også. Tøff sesongåpning for Hushovd, Rasch og Kristoff

Tror på tre formtopper
Og han deler heller ikke frykten til de som tror programmet for sesongen er for tøft med Giro, Tour og OL.

– Dersom man legger opp sesongen riktig og får nok hvile, er det mulig. Jeg kommer til å være i form til klassikerne, så til Giroen, og så til Tour de France og OL. I april kjører jeg Paris-Roubaix som siste løp 8. april. Etter det er det hvile frem til Giro-starten 5. mai. Dermed blir det en måneds tid til å lade batteriene og til å legge inn litt spesialtrening, forklarer han.

Nettopp det å legge opp sesongen riktig har Hushovd og trener Atle Kvålsvoll meget gode forutsetninger for med tolv sesonger bak seg i proffsyklistenes rekker.

– Det kommer litt tettere enn før, men jeg har før klart å være i toppform til klassikerne i april, så til juli selv med brukket kragebein før det, og så til september og VM, så det skal jeg klare, sier Hushovd.

Les også: Hushovd før sesongdebuten:–Har lyst på etappeseier