radioslakt (Foto: Scanpix/Fotomontasje TV 2)
radioslakt (Foto: Scanpix/Fotomontasje TV 2)

Radiofiasko for «MGP»

Ingen låter gode nok for norsk radio.

Lørdag ble den siste delfinalen av årets «Grand Prix» arrangert i Florø. Petter Øien og Bobby Bare fikk fleste stemmer, og er klare for finalen sammen med Yassen og Julie Maria og debutanten Tooji.

Felles for alle av årets «MGP»-finalister er at de vrakes av norske radiokanaler. Ingen av årets låter er nemlig funnet gode nok til å få spilletid på radio, skriver Dagbladet.

– Nede i en bølgedal

– Vi har vurdert alle låtene, og ikke funnet noen som er egnet for listing på P3. Sånne ting går opp og ned. Noen år er det flust med låter, mens vi nå er nede i en bølgedal, sier musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge til avisen.

Morten (Foto: Scanpix)
Morten (Foto: Scanpix)
Leder i den norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen, er langt på vei enig med musikksjefen.

– Det er ingen skikkelig panglåter. Det er jevnt over ganske bra, men ikke noe som er helt nytt og som vi bare føler må vinne. Vi mangler den helt store knalllåten, som vil ta folket med storm og som alle vi elske, sier han til «God kveld Norge».

NRK P1, P2, P3 og P4 har alle vraket årets «Grand Prix-låter.

Les også: Petter Øien: – Dette er størst av alt

– Priorietere andre låter

Borch Bugge mener ikke det er naturlig at NRKs egne radiokanaler skal spille musikken fra programmet.

– Vi tar ikke hensyn til at «MGP» er et NRK-prosjekt, men tenker utelukkende på P3. Derfor har vi prioritert andre låter. Jeg skulle ønske det var annerledes i år, og at låtene var bedre egnet for P3. Men sånn er det ikke, sier Borch Bugge til Dagbladet.

Les også: Plumbo er videre i Melodi Grand Prix: – Nå gråter jeg!

Kjendisene røk ut

Karlsnes (Foto: Scanpix)
Karlsnes (Foto: Scanpix)
Flere av de etablerte artistene som har stilt opp i årets «MGP» har ikke kommet videre til finalen. I går var det Lise Karlsnes som ikke nådde opp, og tidligere har både Benedicte Adrian og Lisa Stokke måtte se seg utslått av konkurransen.

Et sunnhetstegn, mener Morten Thomassen.

– De blir vurdert på låten og ikke på kjendisstatusen sin, noe som på mange måter er sundt. Og så kan man spørre seg om hvor stor kjendis de egentlig er per i dag, sier han til «God kveld Norge».

Bobby Bare og Petter Øien, Yaseen og Julie Maria, Tooji, Nora Foss Al-Jabri, Reidun Sæther, The Carburetors, Tommy Fredvang, Plumbo og Malin er alle klare for finalen i Oslo Spektrum 11. februar.

Les også: Marthe Valle: – Det er det største jeg har vært med på

(artikkelen fortsetter under bildet)

mgpmgp (Foto: Stella Pictures)
mgpmgp (Foto: Stella Pictures)

– Vil gjennopplive en døende karriere

Tidligere har flere talentprogram-deltakere vært med i «Grand Prix». Tone Damli, Bjørn Johan Muri, Håkon Njøten, Maria Haukaas Mittet, Gaute Ormåsen, Rikke Lie og Tommy Fredvang har alle stått på «MGP»-scenen i etterkant av sin «Idol» eller «X Factor»-deltakelse.

Musikkekspert og forfatter av «Store rock- og popleksikon» Jon Vidar Bergan, forklarer fenoment å følgende måte:

– De har fått en smak på stjernelivet og de er blitt sett opp til. De har erfart at det går an å lykkes i en slik konkurranse og de vil tilbake i rampelyset ved å prøve igjen, sa han til «God kveld Norge».

Bergan har en klar oppfatning av årets «Melodi Grand Prix»-artister.

– Mitt inntrykk av årets artister er at halvparten er stjerner på vei til å få seg en karriere – den siste halvparten er de som prøver å gjenopplive den, uttalte han tidligere denne uken.

Les også: Plumbo er «Melodi Grand Prix»-storfavoritt