livtone (Foto: NRK)
livtone (Foto: NRK)

Nå blir det «Ingen grenser»-bryllup

Liv Tone Lind: – Jeg har drømt om å gifte meg helt siden jeg var liten.

Liv Tone Lind er en av deltakerne i «Ingen grenser» på NRK, og kjemper sammen med ti andre deltakere om å nå toppen av Snøhetta. Lind er født uten bein, venstre arm og er sterkt rammet av dysmeti.

Privat er hun lykkelig samboer med John Håkon Lind, og til høsten blir det bryllup, skriver Dagbladet.

Tårevått

I 1992 tok Harstad-jenta OL-gull i svømming i Barcelona, og da hun og samboeren dro tilbake til byen 19 år senere, gikk han ned på kne.

– Jeg tenkte «hjelp, hva gjør han nå?». Jeg skjønte det var noe på gang da han kakket skjeen i glasset. Så kom tårene. Det var ingen tvil hos meg. Hvor han hadde fridd ville ikke spilt noen rolle, alt som betyr noe er at han vil tilbringe resten av livet sitt med meg, sier Liv Tone til avisen.

– Drømt om å gifte meg hele livet

Liv Tone som til daglig jobber som dataintruktør ved Folkeuniversitetet i Harstad, har allerede begynt planleggingen av den store dagen.

– Jeg har drømt om å gifte meg helt siden jeg var liten. Hvem gjør ikke det? Det blir kirkebryllup i høst, og jeg har begynt å tenke på kjolen, sier hun.

Les også: «Ingen grenser» deltakeren Liv Tone gifter seg med eleven

Gifter seg med eleven

Liv Tone møtte sin utkårede mens hun underviste sin blivende ektemann.

– Jeg var lærer på et kostholdskurs og så fort at en av elevene var utrolig sjarmerende Han var bare så utrolig kul og kjekk. Jeg var bare nødt til å sjekke ham opp, sa hun tidligere i Se og Hør.

Etter at kurset var over ble det arrangert en avslutningsfest og Liv Tone så sin sjanse. Uken etter var de blitt samboere.

Les også: – Herregud, Lars Monsen er streng!