auklandfelling
auklandfelling

Her blir Aukland sendt i bakken av rivalens far

Nå vil løperne ha endring av langereglene.

Jørgen Aukland var kanskje ikke helt fornøyd med å tape spurten for Stanislav Rezac og Jerry Ahrlin i König Ludwig Lauf, men nordmannen var heldig som faktisk kom seg i mål sammen med teten søndag.

Etter halvannen time av det 50 kilometer lange løpet ble nemlig nordmannen sendt i bakken. En av langerne prøvde å nå frem til Oskar Svärd, men endte opp med å kollidere med Marcialonga-vinnerne. Etter løpet kunne Aukland avsløre at det ikke var noen hvem som helst han hadde krasjet med.

– Det var faren til Oskar Svärd som hoppet inn for å gi ham drikke, og da krasjet jeg i ham. Han tråkket på skien min så den revnet også, men det så jeg først da jeg hadde kommet i mål, sier Aukland til TV 2 Sporten.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Vil innføre regler
I Marcialonga var en langer bare centimeter unna å hekte med Aukland. Løperne mener nå at det bør komme en regelendring.

– Det er flere og flere som henger med nå, så det hadde kanskje vært lurt å innføre noen regler. Det aldri morsomt å brekke staver eller ramle, det er kjekkere når den beste vinner, sier Jerry Ahrlin.

– La løperne få ansvaret
Han får støtte fra TV 2 Sportens langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset, som flere ganger i løpet av sendingen irriterte seg over nestenulykker.

– I verdenscupen er det jo rene langesoner. Det er ikke så lett å få til på et langløp, men det er utrolig viktig at de som langer står i ro og holder seg til kantene, sier Hjelmeset.

Les også: Her slipper Aukland med skrekken: - Det er håpløst!

Aukland er klar på hva han mener bør skje:

– Regelen burdet vært at langerne står på siden og at vi løperne må søke ut i yttersporene. Da er det vår oppgave å få tak i drikke og ikke de som er desperate og løper inn i sporene.