rezacvinner2
rezacvinner2

Rezac slo Ahrlin i spurtdrama

Tsjekkeren var sterkest i König Ludwig Lauf. Jørgen Aukland ble nummer tre.

Stanislav Rezac vant søndag sitt andre Ski Classics-løp denne sesongen da han spurtslo Jerry Ahrlin i König Ludwig Lauf.

Med drøyt 1 kilometer igjen satte tsjekkeren opp tempoet og holdt unna for resten av konkurrentene. Jørgen Aukland var godt med i tet, men manglet det lille ekstra på oppløpet.

Se spurten i videovinduet øverst!

Rolig start
Etter kraftutladningen i Marcialonga forrige helg var det kanske naturlig at det ikke gikk like fort som forventet på de tyske jordene. Bortsett fra et tidlig bruddforsøk fra Jerry Ahrlin og et minibrudd fra norske Arne Post gikk det forholdsvis rolig helt til det gjensto noen få kilometer.

Alle favorittene lå helt foran og posisjonerte seg foran den avsluttende kilometer. Noen få hundre meter før kilometersmerket tråkket Stanislav Rezac skikkelig til med Jørgen Aukland i rygg og fikk resten av konkurrentene på en lang rekke bak seg.

Dramatisk spurtoppgjør
Med noen hundre meter igjen ble det klart at spurtoppgjøret kom til å stå mellom Rezac og Ahrlin. Svenske Ahrlin kjempet seg opp på siden av Rezac, men klarte akkurat ikke å snike seg forbi konkurrenten.

Team Xtra Personell-sjef Nils Marius Otterstad jublet for Ahrlin-seier i målområdet, men etter litt usikkerhet ble det klart at Rezac var dømt først.

Selv om det ikke ble norsk seier, var innsatsen god fra de norske løperne. Av de ni første på resultatlisten var seks av dem norske.

Vi fulgte løpet med de viktigste oppdateringene underveis:

Kl. 11.37: Susanne Nyström vinner kvinneklassen.

Kl. 11.21: Rezac blir utropt som vinner. Aukland ble nummer tre.

Kl. 11.19: Veldig jevnt på oppløpet! Rezac kjører i tet, men Jerry Ahrlin kommer opp på siden helt på slutten. Her må det målfoto til!

Kl. 11.16: Nå tråkker Rezac til! Aukland i ryggen!

Kl. 11.11: Bare noen få kilometer igjen. Svärd, Aukland og Ahrlin først i hvert sitt spor.

Kl. 11.06: Rezac, Ahrlin og Aukland ligger helt i tet. Det er favorittene som kjører dette nå.

Kl. 11.02: Det kommer til å bli en voldsom kamp om posisjonene inn mot oppløpet. Der er det nemlig trangt om plassen, og med så mange løpere i gruppen er det duket for et skikkelig spurtoppgjør.

Kl. 10.50: Gruppen består nå av rundt 30 løpere. Overraskende at det ikke har blitt kjørt hardt over en lengre periode enda.

Kl. 10.39: Hovedfeltet skjerper seg og henter seg opp til gruppen. 36 kilometer unnagjort nå - cirka en halvtime igjen av løpet. Audun Laugaland passerer først, foran Jerry Ahrlin og Daniel Tynell.

Kl. 10.37: Favorittene i ferd med å stikke fra resten. Stanislav Rezac, Jørgen Aukland og Jerry Ahrlin er alle med i tet.

Kl. 10.33: Nå er det Aukland og Ahrlin som setter farten i tet. Kjøre en del tøffere nå enn for bare få minutter siden.

Kl. 10.29: Jørgen Aukland i bakken etter et ublidt møte med en langer. Kommer seg heldigvis fort opp igjen.

Kl. 10.23: Får følelsen av at det er litt stille før stormen nå. De store favorittene har vært flinke til å spare krefter. Bortsett fra den tøffe åpningen til Ahrlin har det gått i et ganske jevnt tempo.

Kl. 10.16: Post er nå hentet inn av feltet igjen. Forspranget forsvant fort da det ble lettere terreng igjen.

Kl. 10.08: Norske Arne Post har skaffet seg en luke ned til resten. Det går fort for nordmannen i utforkjøringen nå. Rykket kort tid etter sprinten og har opparbeidet seg et greit forsprang.

Kl. 10.00: Mats Victorin er først i den sprinten, men får ikke poeng siden han går for eget lag. De poengene er det Stanislav Rezac som får med seg.

Kl. 09.50: I kvinneklassen er det Seraina Boner som leder an, men Jenny Hansson følger like i ryggen.

Kl. 09.49: Ikke så fryktelig mye å melde. Gruppen på rundt 40 løpere er fortsatt samlet etter at en tredjedel av løpet er unnagjort.

Kl. 09.34: Svärd er oppe i feltet igjen, men det er fortsatt et stykke opp til fronten - der han bør han ligge.

Kl. 09.31: Stavproblemer for Oskar Svärd, som er en av favorittene. Får en tung jobb med å gå seg opp til feltet igjen nå.

Kl. 09.26: Sprint etter 8,2 kilometer. Rikard Andreasson først over linjen.

Kl. 09.23: Kjøret til Ahrlin har roet seg ned nå. Ble greit kjørt inn av Thomas Alsgaard og resten av feltet.

Kl. 09.16: Ahrlin kjører faktisk så hardt at han har fått luke ned til resten. Skal han bare stikke fra med en gang?

Kl. 09.12: Jerry Ahrlin setter høyt tempo fra start. Det blir fort en mindre gruppe dersom dette fortsetter.

Kl. 09.00: Da er vi i gang med løpet!

Kl. 08.49: TV 2 Sportens langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset spår at kampen om seieren kommer til å stå mellom Oskar Svärd, Jerry Ahrlin og Stanislav Rezak.

Kl. 08.34: Det er mer en 20 minusgrader i Tyskland. Verken en småsyk Anders Aukland eller Simen Østensen tar sjansen på å starte.