aguerodzeko1024
aguerodzeko1024

Se Dzeko og Aguëro senke Fulham

Spissparet fant hverandre i snøværet.

Manchester City - Fulham 3-0:

Martin Jol hadde aldri tapt for Manchester City som manager før lørdagens kamp, men statistikker er til for å brytes.

Hjemmelaget hadde få problemer med å ta med seg tre poeng i snøværet på Ethiad Stadium og kontrollerte kampen fra begynnelse til slutt.

Se Dzekos fulltreffer i videovinduet øverst i saken.

Manchester Citys spisspar var giftige fra begynnelse til slutt, og om de har gått i veien for hverandre tidligere fant de hverandre til gangs på lørdag.

Sergio Agüero fikk æren av å sette inn kampen første mål på straffespark før han serverte spisskollega Edin Dzeko mot slutten av kampen. I mellomtiden hadde også kveldens mest uheldige, Chris Baird, scoret selvmål.

Kampen var ellers preget av et voldsomt snøvær og dette gjorde det vanskelig for et fintspillende Manchester City å trille ball i andreomgang.

- Forholdene gjorde det vanskelig for oss, derfor var det viktig at vi fikk en tidlig scoring, sa Edin Dzeko til Sky Sports etter kampen.

Seieren var vel fortjent og nå ligger presset på Manchester United, som møter Chelsea på Stamford Bridge i morgen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager

Diskutabelt straffespark

Manchester City satte umiddelbart standarden på Ethiad Stadium. Hjemmelaget beleiret sekstenmeteren til Fulham og de fikk tidlig betalt.

Etter ni minutter gikk Adam Johnson i bakken innenfor boksen. Riise-erstatter Chris Baird felte midtbanespilleren og dagens dommer Mike Dean pekte på straffemerket. Sergio Kun Agüero hadde ingen problemer med å sende City i ledelsen fra ellevemeteren. Ballen føk utagbart opp i venstre hjørne for Mark Schwarzer.

Straffesparket var på ingen måte soleklart. Det kan diskuteres om Johnson søkte Bairds fot i forsøk på å lure til seg et straffespark.

City fortsatte presset uten å skape de helt store sjansene.

Shaun Davies var farlig frempå for bortelaget etter 23 minutter, men avslutningen fra sekstenmeteren ble for svak og Joe Hart hadde ingen problem med å stoppe forsøket.

Manchester City spilte mye ball foran forsvaret til Fulham og kom til flere avslutninger, uten at de skapte nevneverdige problemer for Mark Schwarzer.

Fulham var ikke helt ufarlige de gangene de fikk muligheten, men forsøkene resulterte ikke i de store sjansene.

Etter 28 minutter prøvde Damien Duff seg fra skrått hold. Midtbanespilleren forsøkte å skru ballen rundt Joleon Lescott, men ballen gikk med betryggende avstand utenfor stolpen og Joe Hart så ut til å ha kontroll.

Les også: Huth mistet hodet da Stoke tapte for Sunderland

Baird i trøbbel igjen

City doblet ledelsen rett før halvtimen var spilt. Et innlegg fra venstre ble nydelig flikket videre av Agüero. På bakre stolpe lurte Adam Johnson som banket ballen i en uheldig Chris Baird og i mål.

Chris Baird, som fikk sjansen i stedet for John Arne Riise, sto så langt med et selvmål og var mannen som lagde straffesparket. Ingen god start for venstrebacken.

To minutter senere skrek David Silva etter straffe. Midtbaneeleganten førte innover i Fulham-boksen og ble taklet bakfra av Dickson Etuhu. Fulhamspilleren traff kun mann og ikke ball og her skulle nok City hatt sitt andre straffespark.

Manchester City fortsatte å dominere. Etter 36 minutter viste hjemmelaget frem vakkert kontringsspill og ballen havnet til slutt hos Sergio Agüero som lekent dro seg forbi Philippe Senderos. Avslutningen var knallhard, Schwarzer ga retur, men Silva maktet ikke å sette returen i mål. Midtbanespilleren ble avblåst for offiside, så et eventuelt mål på returen hadde uansett blitt annulert.

Førsteomgang endte med 2-0-ledelse til Manchester City. Hjemmelaget hadde full kontroll, Fulham maktet ikke å skape de store sjansene da de en sjelden gang nærmet seg City-målet. Ledelsen var det ingenting å si på.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Rolig åpning

Det ble en rolig åpning på andreomgang. City lå lavt og Fulham slet med å finne åpningene og skape sjanser. Hjemmelaget var trygge med ballen, men skapte ikke de store sjansene og virket ikke til å være like villige til å angripe. Tempoet var betraktelig lavere og det så ut som om Manchester City bare ville trygge ledelsen.

Etter 58 minutter fikk vi et opphold i spillet da strekene på banen måtte måkes for snø. Det hadde snødd tett hele kampen og det var åpenbart et behov for å gjøre jobben enklere for dommerne. Tiltaket ble møtt med applaus fra tribunen.

Les også: Gamsten med drømmetreff mot Arsenal

Med snøen midlertidig av veien kom Fulham seg til en avslutning. Stephen Kelly førte ballen innover mot hjemmelagets sekstenmeter, men avslutningen med utsiden ble for veik og Joe Hart kunne enkelt plukke opp ballen.

To minutter senere fikk Chris Baird muligheten til å bedre inntrykket fra førsteomgang. Frisparket var hardt, men ikke velplassert nok og selv på den sleipe banen hadde Hart små problemer med å stoppe skuddet.

Kampen ble med ett mer fartsfyllt igjen. Nå var det Citys tur til å prøve seg. James Milner taklet ballen til seg på en forbilledlig måte og sendte den videre til Silva. Han fant Agüero inne i boksen, men forsøket fra straffemerket ble blokkert av Fulham-forsvaret.

Agüero-show

Snøen preget kampen i stor grad i andreomgang. Strekene måtte flere ganger måkes og spillet ble også preget av den sleipe matten og ballen.

Snøen hadde vel å merke ingen innvirkning på Manchester Citys stjernespiss.

edindzeko1024
edindzeko1024

Agüero fikk ballen på venstresiden etter 72 minutter. Han danset seg lett forbi Senderos, forserte inn mot målet og serverte Edin Dzeko ballen på åtte meter. Dzeko fikk en enkel oppgave med å sette inn Citys tredje bak Mark Schwarzer og kunne takke sin spissmakker for det hele.

Fem minutter senere fikk Fulham nesten sin redusering. En corner fra høyre traff en City-forsvarer inne i feltet før den fortsatte sin vei mot stolpen. Ballen gikk vel å merke ikke inn, og Fulham sto fremdeles målløse.

Chris Baird markerte seg nok en gang i det 84. minutt med en hodeløs takling på Edin Dzeko. Den revansjelystne Fulham-forsvareren skal være glad han ikke toppet kveldens forestilling med et rødt kort, da Mike Dean nøyet seg med det gule.

John Arne Riise, som erstattet Philippe Senderos tidligere i omgangen, fikk plutselig muligheten etter 88 minutter. Nordmannen fikk ballen helt alene på skrått hold, men avslutningsforsøket ble relativt enkelt for Joe Hart.

Det ble lagt til fem minutter, primært på grunn av all snømåkingen, men tilleggstiden bød ikke på mer underholdning.

Manchester City vant oppskriftsmessig på hjemmebane. Nå ligger presset på naborivalen som skal ut i kamp mot Chelsea i morgen.