Alex Oxlade Chamberlain (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Alex Oxlade Chamberlain (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Wenger tror Oxlade-Chamberlain får England-sjanse

Men Arsenal-manageren har foreløpig ikke hørt noe fra Fabio Capello.

London (TV 2 Sporten): Det er nok en gang Robin van Persie som i hovedsak vil stjele overskriftene etter Arsenals slakt av Blackburn, men Alex Oxlade-Chamberlain vartet opp med en ny strålende kamp for The Gunners.

Den tidligere Southampton-spilleren scoret to ganger da Rovers ble knust 7-1 på Emirates.

– Han har tatt store steg de siste månedene. Han fokuserer på laget og bidrar i det oppbyggende spillet. Alex har forbedret seg raskt, og han er en kriger i tillegg. Han fremstår mer moden nå enn i september, sier Arsène Wenger.

Les også: Se van Persies hat trick da Arsenal scoret sju

Klar for England?
Sammen med Theo Walcott ble Blackburn overkjørt på kantene i Nord-London. Nå spekulerer engelske aviser i om Fabio Capello tar ut Chamberlain i sin neste landslagstropp. Wenger sier han ikke vil bli overrasket om England-bossen kaller inn 18-åring til tjeneste.

– Nei, det blir jeg ikke.

Har Fabio Capello ringt deg?

– Nei, ikke ennå. Han har andre problemer for øyeblikket, ler Wenger, som sikter til vrakingen av John Terry som England-kaptein.

Franskmannen valgte å ta stjerneskuddet av banen for sikkerhets skyld.

– Alex har for første gang i karrieren spilt i tre kamper på rad, og han hadde en stiv nakke ved pause. Jeg ønsket ikke å gamble med ham.

– Jeg ville ikke ta noen sjanser i dag. I løpet av kort tid har han allerede blitt en spiller som kan utgjøre en forskjell. Jeg hvilte ham de siste 20 minuttene mot Bolton så vi ikke presset grensene hans.

Les også: Gamsten med drømmetreff mot Arsenal

Magiske Robin
Med tre nye scoringer står Robin van Persie med fantastiske 22 Premier League-mål denne sesongen.

– Robins bevegelser i boksen bør vises på enhver fotballskole. Han er dødelig, sier Wenger, som ikke legger skjul på at han holdt pusten da Gäel Givet skrekktaklet ham i første omgang.

– Ja, for vi tåler ikke en skade på Robin. Det samme gjelder Thierry, som snart reiser tilbake til statene. Det var veldig spesielt at han fikk en scoring i sin siste kamp på Emirates.

Les også: Her flyr van Persie etter Givets grisetakling

Slo tilbake
For Arsenal var det et krav med tre poeng etter en blytung periode i ligaen.

– Jeg synes vi stort sett har levert gode prestasjoner, men resultatene har ikke gått vei. Ideelt vil du ha både gode resultater og prestasjoner, og det fikk vi i dag. Jeg bryr meg ikke for mye om at vi scoret sju mål – utover at vi spilte bra og vant kampen.

– Vi ble ledet av måten vi ønsker å spille fotball på, og ikke av noe ekstravagant individualistisk. Det er positivt, vi var modne og sto sammen helt til siste spark, sier Wenger til tv2.no.