Tooji (Foto: Rolf Ørjan Høgset/NRK)
Tooji (Foto: Rolf Ørjan Høgset/NRK)

– Jeg har hatt premenstruelle gorillaer i magen

I kveld står MTV-Tooji på en scene for første gang.

I kveld går den siste delfinalen i årets «Grand Prix » av stabelen i Florø, og æren av å åpne showet har den tidligere MTV-programlederen Tooji Keshtkar fått.

Han har aldri stått på en scene før, og vil debuterer med et brak under kveldens «MGP» med låten «Stay».

Nervøs før debuten

– Dette er første gangen jeg står på en scene. Jeg har hatt premenstruelle gorillaer i magen min, men nå som der nærmer seg så forsvinner nervene litt, sier Tooji til «God kveld Norge».

Han takker NRKs team i Florø for at han har klart å roe nervene.

– Menneskene som er jobber i teamet her nede er så varme og gode at du føler deg trygg, sier han.

Les også: Marthe Valle: – Det er det største jeg har vært med på

– Med et brak

Tooji, som er født i Shiraz i Iran kom til Norge som ettåring, og ble for alvor kjent for det norske folk da han fikk fast programlederjobb i MTV. Nå er det derimot musikkkarrieren som har hovedfokus for 23-åringen.

– Det er nå det starter. Jeg har gitt ut en sang, og nå ruller ting videre. Om jeg først skal gjøre noe, så må jeg gjøre det med et stort brak. Det finnes ikke en større scene å gjøre det på i Norge enn i «MGP», slår han fast.

Og ambisjonsnivået til debutanten er det ingenting å si på.

– Jeg håper jeg får representere Norge i Baku. Det hadde vært en ekstremt stor ære.

Les også: Plumbo er videre i Melodi Grand Prix: – Nå gråter jeg!

Vil bruke musikken for å bli hørt

Da Tooji hadde fullført studiene som barnevernspedagog, sluttet han i MTV og gikk rett til jobb i barnevernet. Nå vil han bruke musikken til å slå et slag for de han mener ikke blir godt nok hørt.

– Jeg håper at jeg kan bruke musikken og deltakelsen i «MGP» til å utrykke meg om problemområder som har med barn og psykisk helse og gjøre. Dette er et problemområdet som det ikke blir tatt tak i, og som jeg brenner sterkt for. Gjennom promoteringen jeg nå får i MGP håper jeg at jeg kan gjøre en forskjell. Dette er noe jeg virkelig vil, og jeg har veldig mye på hjertet, sier Tooji.

Les også: Kveldens takketale måtte godkjennes av NRK