roberthuth1024
roberthuth1024

Huth mistet hodet da Stoke tapte for Sunderland

– Om Sunderland-spilleren hadde stoppet ballen hadde det stått igjen to støvler i gressmatta, sier Aleksander Schau.

Stoke - Sunderland 0-1:

Forholdene lå mer til rette for snøballkrig enn fotballkamp da Stoke tok imot Sunderland. Store deler av banen var dekket av snø og dette preget også lagene på banen. I minusgrader på Britannia Stadium fikk de betalende tilskuerne dårlig valutta for pengene.

Sunderland skulle likevel vise seg å være det sterkeste laget og kan si seg godt fornøyd med tre poeng på Britannia Stadium.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst i saken.

Den store diskusjonen etter kampen var Robert Huths røde kort rett før pause.

Stoke-stopperen tok ti meters tilfart og kastet seg inn i taklingen på David Meyler. Martin Atkinson så aldri ut til å være i tvil og dro bestemt opp det røde kortet.

Taklingen kan helt klart diskuteres da Huth ikke kom inn med strake ben eller knotter.

TV 2s eksperter var vel å merke enige da situasjonen ble diskutert i pausen.

- Om Sunderland-spilleren hadde stoppet ballen hadde det stått igjen to støvler i gressmatta, sa Aleksander Schau og fikk støtte fra Lars Sivertsen som påpekte at dommeren var i sin fulle rett.

- Dersom dommeren opplever at en takling setter liv og helse i fare, så skal han vise spilleren ut.

Synes du det var rødt kort? Si din mening i kommentarfeltet!

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager

Lite drama før Huth mistet hodet
Begge lag virket preget av forholdene på Britannia Stadium. Storparten førsteomgang var et eneste langt gjesp og det nærmeste man fikk en målsjanse var Stephane Sessegnons halvhjertede forsøk fra 25 meter etter halvtimen.

Rett før pause fikk man da endelig litt dramatikk. Robert Huth jaget en ball inn på Sunderlands banehalvdel og kastet seg noe hodeløst inn i en takling.

Huth trakk bena til seg da han så at han ikke kom til å rekke ballen. Taklingen var på ingen måte med strake bein, men Martin Atkinson så på forseelsen som verdig et rødt kort og Stoke ble redusert til ti mann. Det røde kortet ga Sunderland en enestående mulighet til å stikke av med alle poengene.

McClean tok ansvar
Andreomgang startet i samme stil som den første. Lagene følte på hverandre og skapte få farligheter.

Men så tok James McClean ansvar. Midtbanespilleren mottok ballen etter et veggspill på Stokes banehalvdel. Han tok et langt touch under press og vendte vekk Shawcross på hjørnet av femmeteren. Alene med Thomas Sørensen gjorde han ingen feil. Han plasserte ballen i lengste hjørne og kunne sende Sunderland i ledelsen.

Rory Delap forsøkte å få balanse i regnskapet rett etterpå, men skuddet fra Stokes midtbanespiller strøk rett over Sunderland-målet.

Mot slutten av kampen flyttet Stoke seg høyere på banen for å prøve å sette press på Sunderland. Presset viste deg dessverre for Stoke å være fånyttes og kampen ebbet ut med 1-0-seier til Sunderland.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk