Sigurdsson har scoret for Swansea (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)
Sigurdsson har scoret for Swansea (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)

Swansea snudde og slo WBA

Waliserne kom bakfra og vant for første gang i PL.

WBA - Swansea 1-2:

Etter en kjedelig førsteomgang eksploderte kampen på The Hawthorns etter pause. Tre scoringer i løpet av seks minutter sendte først WBA i front, før Swansea snudde en kamp for første gang i sin Premier League-historie og tok med seg alle tre poengene hjem til Wales.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Angel Rangel med første sjanse
Kampens første mulighet falt til bortelaget og Angel Rangel. Den spanske forsvarsspilleren kom til avslutning etter hjørnespark, og kun en berøring fra en av hjemmelagets menn gjorde at ikke waliserne tok ledelsen allerede i kampens sjette minutt.

Swansea fortsatte å ha det sjansemessige overtaket, og både Gylfi Sigurdsson, Danny Graham og Joe Allen kom til sjanser for bortelaget. Spesielt Danny Grahams forsøk kunne blitt farlig, men spissens avslutning føk over.

WBA ville ha straffe
I det 18. minutt kom omgangens mest omdiskuterte situasjon. Et innlegg fra Nicky Shorey fant Gareth McAuley, som fikk headet i retning mål i duell med Swansea-stopper Ashley Williams. Williams fikk blokkert avslutningen, men reprisene viste at han hadde brukt hånden da han oppnådde akkurat det.

Også omgangens største sjanse var det hjemmelaget som skulle få.

Et innoverskrudd frispark fra venstresiden i omgangens sluttminutter fant midtstopper Jonas Olsson, som fikk slengt ut en fot og avsluttet. Heldigvis for Swansea har de en meget habil keeper i Michel Vorm, som reagerte raskere enn noen og fikk avverget faren.

Tre kjappe mål i 2.omgang
Snaue ti minutter ut i andre omgang tok WBA ledelsen. Et hjørnespark havnet i beina på Marc Antoine Fortune, som ble gitt altfor god tid av Swansea-forsvaret i femmeteren. Franskmannen fikk ta ned ballen med høyrefoten og avslutte med venstre uten at noen fant det for godt å stoppe ham, og med ett var hjemmelaget i tet.

Kun minuttet senere var lagene a jour. Swansea gikk rett i angrep, og venstreback Neil Taylor kom til innlegg fra siden. Hans legg ble møtt perfekt av Gylfi Sigurdsson, som scoret sitt første Premier League-mål noensinne i sin fjerde kamp for klubben.

Nye fem minutter gikk, og plutselig var det bortelaget som var i ledelsen. Denne gangen var Sigurdsson i tilretteleggerrollen, da han slo et nydelig innlegg fra høyre. Inne i boksen ventet Swanseas toppscorer Danny Graham, som fikk kastet fram venstrefoten og nærmest stemplet ballen i mål til 2-1-ledelse for waliserne.

Kunne utlignet på overtid
I det 92. minutt fikk WBA muligheten til å utjevne ting, men da Marc Antoine Fortune skulle sette sitt andre mål for dagen mislyktes franskmannen. Avslutningen gikk under Swansea-keeper Vorm, men føk uheldigvis for hjemmelaget på feil side av stolperoten.

I stedet endte det hele med borteseier, noe som betyr at februar fremdeles er en marerittmåned for WBA i Premier League-sammenheng. Klubben har kun to PL-seirer gjennom historien i årets andre måned, og sist de tok alle tre poengene med et februarbilde på kalenderen var i 2006.