Marit Bjørgen jubler etter å ha sikret seg sin 50. verdenscupseier i russiske Rybinsk. (Foto: Sergei Grits/Ap)
Marit Bjørgen jubler etter å ha sikret seg sin 50. verdenscupseier i russiske Rybinsk. (Foto: Sergei Grits/Ap)

Bjørgen knuste Kowalczyk og tok sin 50. verdenscupseier

Viste kjempekrefter i Rybinsk og tok tilbake verdenscupledelsen.

Marit Bjørgen viste ingen nåde da Justyna Kowalczyk hadde en dårlig dag og tok sin 50. verdenscupseier i Rybinsk lørdag.

Etter verdenscuphelgen i Otepää var det Kowalczyk som hadde overtaket i kampen om sammenlagtseieren, men i iskalde russiske løyper viste Bjørgen at hun har funnet tilbake til formen hun hadde i begynnelsen av sesongen.

På den 10 kilometer lange fellesstarten ble det etter hvert tydelig at Bjørgen og flere av de norske jentene hadde en kjempedag, mens Kowalczyk ikke var helt på topp.

Bjørgen rykket fra resten av konkurrentene sammen med svenske Charlotte Kalla, og på oppløpet viste hun seg nok en gang som den raskeste. 31-åringen distanserte Kalla og gikk enkelt inn til sin 50. verdenscupseier.

Se spurten i videovinduet øverst!

Bak de to i fronten kjempet venninnene Therese Johaug og Marthe Kristoffersen om den siste plassen på pallen. Den duellen gikk Johaug seirende ut av og fikk dermed nok en 3. plass.

Det var ventet at Kowalczyk skulle følge bak de to norske jentene, men både Jessica Diggins og Riitta-Liisa Roponen kom seg i mål før Kowalczyk til slutt gikk inn som nummer 7.

Les også: Beste nordmann nummer 31 i Rybinsk

Med 100 verdenscuppoeng gikk Bjørgen forbi Kowalczyk i sammendraget og er nå 26 poeng foran sin argeste konkurrent.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (nr. 8), Heidi Weng (nr. 9) og Vibeke Skofterud (nr. 10) sørget for at Norge fikk totalt seks jenter på topp 10-listen. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 17.