lanceobama
lanceobama

Tror Armstrong-avgjørelse åpner for politisk karriere

– Jeg tror at han har lyst til å bli guvernør, sikkert president også, sier Mads Kaggestad om den dopingmistenkte sykkellegenden.

Fredag ble det klart at FBIs to år lange etterforskning mot den tidligere sykkelstjernen Lance Armstrong er avsluttet. De føderale etterforskerne ønsket å finne ut om Armstrong brukte statlige penger til å finansiere doping da han syklet for US Postel, men fant ikke grunn til å ta ut tiltale mot 40-åringen.

– Veldig mange er overrasket, men de (FBI) mener vel bare at de ikke har en god nok sak når det gjelder dette med svindel, sier TV 2 Sportens sykkelekspert Mads Kaggestad.

Politisk karriere?
Kaggestad er sikker på at Armstrong er lykkelig etter å ha mottatt gårsdagens beskjed.

– Det betyr selvfølgelig kjempemye for ham. Han er jo sykkelkongen over alle sykkelkonger i historisk sammenheng, og har helt sikker ambisjoner, ikke bare i forhold til kreftsaken. Jeg tror at han har lyst til å bli guvernør, sikkert bli president også, kanskje verdens hersker for hva jeg vet, spøker Kaggestad, før han fortsetter: – Han gir seg ikke før han er på toppen.

Se intervju med Kaggestad i videovinduet øverst!

Armstrong selv har også kommet med en uttalelse i forbindelse med nyheten. Ikke overraskende er han svært fornøyd.

– Det er den korrekte avgjørelsen, og jeg berømmer dem for å komme frem til den. Jeg ser frem til å fortsette mitt liv som far, konkurransemann og en del av kreftkampen uten denne forstyrrelsen, sier Armstrong iføge CNN.

Les også: Etterforskningen mot Armstrong er avsluttet

USADA gir ikke opp
At FBI gir opp Armstrong-saken betyr imidlertid ikke at dopingmistanken mot mannen med sju sammenlagtseire i Tour de France forsvinner. Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) kommer til å fortsette sitt arbeid, og vil bruke informasjonen FBI har funnet i løpet av etterforskningen.

Den kjente etterforskeren Jeff Novitzky ledet FBIs arbeid med å få Armstrong dømt. Novitzky er blant annet kjent for å ha fått sprintdronningen Marion Jones dømt for doping i 2007.

– Man trodde jo at man skulle få en enda større sak med Armstrong, og at Novitzky, som er litt comboy, var ute etter blod. Men slik ble det altså ikke, forteller Kaggestad.

Positiv holdningsendring
De mange dopingsakene mot kjente syklister de siste årene har ikke akkurat bedret synet på sporten i mange kretser, men Kaggestad mener at det har ført med seg noe positivt også.

– Ledelsen i sporten som sagt at «nå holder det», fordi pengene og grunnlaget for å drive med sporten er i ferd med å forsvinne. Da må vi endre holdninger, og det har blitt jobbet veldig mye med det i tillegg til konkret antidopingarbeid. Utøverne har skjønt at de må jobbe rent hvis de vil holde på med dette.