skjorta
skjorta

Larvik spilte skjorta av FC Midtjylland

Larvik fikk en god start på hovedrunden i Mesterligaen, da FC Midtjylland ble slått 26-22 på bortebane fredag.

En dyktig Cecilie Leganger i mål, ett solid forsvar og giftige kontringer la grunnlaget for to viktige bortepoeng på Larviks vei mot en semifinale og en ny mesterligatriumf.

Etter litt startvansker fikk de norske gjestene raskt forsvarsspillet på stell og rykket fra etter tolv minutter. Mot slutten av første omgang surfet Larvik på en god ledelse og ledet 16-9 til pause. Midtjylland-spillerne ble stadig straffet på hurtige norske kontringer.

– Satte standarden og vant duellene
Leganger stengte spesielt Larvik-målet for skudd fra kant. Først ni minutter før slutt lyktes danskene å kaste ballen bak 36-åringen fra siden.

I annen omgang tok hjemmelaget seg opp, mens Larvik slurvet mer både defensivt og offensivt. Likevel ble vestfoldingenes seier aldri truet. Linn Jørum Sulland ble toppscorer med seks fulltreffere. Like bak var Karoline Dyhre Breivang med ett mål mindre.

Larvik-keeper Cecilie Leganger var godt fornøyd med gjennomføringen.

– Først og fremst synes jeg vi gikk bra ut fra start. Vi satte harde taklinger i forsvaret. Vi satte standarden og vant duellene, så det gjorde at vi fikk en utrolig bra start på kampen. Det bar vi med oss videre, selv om vi falt litt ned. Det var kjempedeilig at det satt fra start av, sier hun.

TV 2 PLAY: Se intervjuet med Cecilie Leganger her

Noen angrep av den herlige sorten var det også, blant annet vartet Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Tine Rustad Kristiansen opp med en «Larvik spesial»

Se flyveren her:

592016

– Fremdeles en drøm om være verdens beste
Leganger legger ikke skjul på at ambisjonene er store i Larvik, selv om mesterligatroppen er i tynneste laget.

– Jeg synes vi alltid må være offensive, og vi har jo fremdeles en drøm om å være verdens beste klubblag. Men vi ser ikke så langt frem nå, vi konsetrerer oss om én og én kamp, sier Leganger.

Og det kan være lurt. Larvik har en knalltøff gruppe i mellomspillet. Ved siden av Midtjylland er de andre lagene i Larviks gruppe Györ og forrige sesongs finalemotstander Itxako.

– Det er en vanskelig gruppe, og derfor er vi veldig godt fornøyd med å ta den første seieren på bortebane. Det er en veldig, veldig sterk gruppe, men jeg liker en sterk gruppe i mellomspillet. Hvis man da går videre, så har man hatt en tøff match på veien for å nå en semifinale og en finale til slutt. Så jeg synes det er kjempebra for Larvik sin del, sier Leganger, som ikke vil komme med noen spådommer om hvem som når semifinalen.

– Jeg vil ikke spekulere så mye i det, det er veldig åpent. Vi må være ydmyke fordi det er mange gode lag og spillere her, sier hun.

(©NTB/TV 2 Sporten)