Stale Solbakken (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Stale Solbakken (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Solbakken bekrefter: – Ja, jeg kan få sparken

Rykter om splid mellom Ståle Solbakken og sportsdirektøren.

Ståle Solbakkens Köln sliter i Bundesliga og nærmer seg nedrykkssplass med stormskritt. Fasiten de tre siste kampene er tre tap.

Det får ryktemøllen til å gå, og fredag meldte flere tyske medier at nordmannens tid i trenerstolen snart kan være over.

Les også: Solbakkens stjernespiss ute i fire uker

– Ingen rolige dager
Solbakken skal angivelig ha kommet på kant med klubbens mektige sportsdirektør Volker Finke. Og Grue-karen selv innrømmer at faren for å få fyken er tilstede.

– Om jeg frykter å få sparken? Ja, faren for å få sparken har hengt over meg siden 3. serierunde. Hvis man ser på Kölns historie så har de hatt 14 trener på 10 år, så ja, jeg kan få sparken. Sånn vil det alltid være for en Köln-trener som ikke vinner kamper, sier han til sporten.dk.

– Det er ingen rolige dager her nede, for å si det sånn. Men det lever jeg faktisk fint med, påpeker Solbakken.

Les også: Spillerne slår ring rundt Solbakken

Vil ikke kommentere splidryktene
Tidligere denne uken kom det også frem opplysninger om at nordkoreanske Jong Tae-se ble hentet til klubben uten at Solbakken var klar over det. Kjøpet var ene og alene Finkes prosjekt.

– Det var ikke mitt kjøp. Det kan jeg bekrefte. Jeg kjenner ikke spilleren, men sporsdirektøren kjenner åpenbart spilleren veldig godt, sier Solbakken.

Konfrontert med ryktene om spliden mellom han og Finke, svarer imidlertid Solbakken:

– Nei, det kjenner jeg ikke til. Det vil jeg ikke si noe om, annet enn at vi har et profesjonelt forhold og at jeg håper vi begge vil kjempe videre for klubben.

Les også: Bli med TV 2 på besøk til Ståle Solbakken i Köln

Köln innehar for øyeblikket 14. plassen i Bundesliga, fem poeng unna nedrykksplassen.

Helgens bortekamp mot tabellnabo Kaiserslautern blir derfor særdeles viktig. Der bør det helst bli tre poeng hvis håpet om fornyet Bundesliga-kontrakt for 2012-2013-sesongen skal leve.

Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene