Christina Vukicevic (Foto: BERTRAND GUAY/Afp)
Christina Vukicevic (Foto: BERTRAND GUAY/Afp)

Vukicevic: – Jeg er revansjesugen i 2012!

Etter fjorårets skademareritt har Christina Vukicevic tatt grep før årets sesong.

En lårskade sørget for at Christina Vukicevic måtte stå over store deler av fjorårssesongen – skuffelsen var stor da hekkeløperen måtte melde forfall til både NM og VM.

Egen fysioterapeut
Nå står 24-åringen fremfor en krevende sesong med både EM og OL på agendaen. For å unngå en reprise av fjoråret har nå Vukicevic tatt grep og skaffet seg en egen fysioterapeut som står parat ved den minst kjenning i muskulaturen.

– Han er med på hver eneste sprint- og hekktrening jeg har. Det er en enorm trygghet. Hvis jeg kjenner en liten ting, til og med i lillefingeren, så kan han se på det med én gang og fikse det der og da. Dermed trenger jeg ikke å ha noen småskavanker som jeg kanskje har hatt de siste årene, sier Vukicevic.

Hun tror endringene i treningen fort kan bli avgjørende for resultatene denne sesongen.

– Det medisinske er jo det viktigste. Er du frisk, så får du trent. Og jeg har ikke lyst til å gjøre de samme feilene som jeg gjorde i fjor, jeg håper jeg lærte noe av det – og at jeg nå har et medisinsk apparat som følger meg nesten på hver eneste trening er alfa og omega.

LES OGSÅ: Vukicevic mister VM: – Det har vært mange tårer og motgang

I OL-rute
Med EM og OL på en drøy måned må Vukicevic oppnå to formtopper i løpet av en sesong. Men hekkeløperen har droppet innendørssesongen for å forberede seg best mulig og er ikke bekymret.

– Det blir jo veldig nytt, men det skal nok gå bra. Det er derfor jeg forbereder meg slik jeg gjør nå, og fokuserer på grunntreningen, sier Vukicevic, som gleder seg stort til de olympiske lekene.

– Alle forbereder seg til det og det er det største som er innen idrett, spesielt friidrett. Jeg var jo i Beijing-OL i 2008, og nå vet jeg akkurat hva jeg kommer til og hvordan jeg skal forberede meg. Jeg ser veldig frem til det.

Og med den nye fysioterapeuten på laget er forventningene absolutt til stede.

– Jeg skal gjøre så godt jeg kan for å få flest mulig bak meg, ikke foran meg, avslutter Vukicevic.