td88 (Foto: Stella Pictures, Scanpix)
td88 (Foto: Stella Pictures, Scanpix)

Topp-politikere kaster seg inn i Tone-debatten

Navarsete: – Kritikken er urimelig!

Hittil har PR-eksperter, radioverter og magasinredaktører vært de mest synlige i debatten om den nye, sexy musikkvideoen til Tone Damli Aaberge.

– Debatten er tøysete

Elisabeth Hartmann i Siste Skrik uttalte blant annet at «Tone spiller rått på sex og kropp», og hun la ikke skjul på at hun synes artisten drar det litt langt.

Les mer: – Tone drar det langt ved å spille så rått på sex og kropp

Nå får Tone imidlertid støtte fra uventet hold – Liv Signe Navarsete synes Tone er tøff.

– Jeg synes hele debatten er helt tøysete. Tone er ei flott jente, og jeg synes kritikken er helt urimelig, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete til Østlendingen.

Selv har hun ikke sett musikkvideoen ennå, men hun skjønner ikke hvorfor folk reagerer så sterkt.

– Jeg skjønner ikke hvorfor enkelte reagerer så sterkt på dette. At man spiller på utseende og kropp i en musikkvideo er da ikke noe nytt, sier Navarsete til avisen.

Blogger om Tone-debatten

Også ordføreren i Haugesund har kastet seg inn i Tone-debatten.

I sin blogg på kommunens nettsider, har ordfører Petter Steen jr. viet et innlegg til Morgenkåseriets siste sending fredag 3. februar.

Siste avsnitt bruker han imidlertid på Tone Damli Aaberges nye musikkvideo.

– Morgenkåseriets svanesang falt i tid sammen med en av de snurrigste debattene vi har sett i media på lang tid, debatten om den siste musikkvideoen til Tone Damli Aaberge. Sjelden har så få kvadratcentimeter vakker hud ført med seg så mange spaltemeter med synspunkter i norske medier, både trykte og digitale. Det er når slike debatter utspiller seg at vi trenger noen som kan kommentere dem med skjevt blikk og ironi, og dermed bidra til å sette tingene i perspektiv. Undres på hvordan Ingvar Moe eller Ivar Eskeland hadde kåsert omkring den siste ukas ”Tone-debatt”, skriver han.

(Artikkelen fortsetter under videoklippet)

http://www.youtube.com/watch?v=-nTSMB4Lpo0&feature=player_embedded

Les også: Derfor gikk det galt med Tone Damli i LA

Støtte fra Senterungdommen

navar22 (Foto: Sørbø, Krister)
navar22 (Foto: Sørbø, Krister)
Også i nord har politikerne fått øynene opp for debatten om Tones nyeste video.

«Jeg synes du er tøff, råtøff faktisk! Jeg mener verden der ute, og særlig i Norge er preget av en jantelov og en feminismedebatt som er veldig useriøs og helt snudd på hodet!», blogger lederen for Senterungdommen Sandra Borch (23) fra Lavangen i Troms.

Det er NRK Troms og Finnmark som melder dette.

Les også: Se komikerens frekke Tone Damli-kopi

– Jeg er forbanna

Torsdag kveld brøt Tone tausheten og slo kraftig tilbake mot kritikerne.

«Holder jeg kjeft, blir jeg omtalt som dum. Prøver jeg å holde meg i form, er jeg forfengelig. Og kler jeg av meg i ein musikkvideo, så er jeg et dårlig forbilde.», skriver Tone på bloggen sin.

Les mer: – Jeg er forbanna