bertine fiasko (Foto: TV 2)
bertine fiasko (Foto: TV 2)

Bertine Zetlitz avslører alt om nedturen på TV

– Det var en vanskelig ting å takle.

Bertine Zetlitz var milimeter unna et gedigent internasjonalt gjennombrudd i 2002. Men i siste sekund ble drømmen knust, og det var ikke Bertines skyld. I «Hver gang vi møtes» forteller hun hvordan nedskjæringer i EMI gjorde at hun ikke ble internasjonal stjerne.

Les også: Bertine Zetlitz: – Sjokk å bli mor

– Veldig nær

– Det er den store få det til i utlandet historien. For jeg var så veldig, veldig nær, forklarer Bertine i programmet og fortsetter:

– Først ble jeg invitert til Milano på et låtskrivingsseminar med Chris Martin i Coldplay. Plateselskapet hadde leid et helt luksushotell og alle fikk hver sin suite med full studiorigg. Det var den store testen for å se om vi holdt mål. Tre artister ble valgt ut etter seminaret til full internasjonal satsing, og jeg var en av dem, sier Bertine i programmet.

Les også: Bertine Zetlitz planlegger comeback

– Surrealistisk

– Det var en veldig surrealistisk opplevelse. Men på en måte ble det en litt sånn pasifiserende ting fordi det var så stort. Man ble bare sittende å vente på at noe skulle skje. Og det eneste som skjedde var at hele EMI-systemet fikk sparken, sier Bertine Zetlitz til God kveld Norge.

Les også: Derfor ble Bertine tårevåt av Halvdan Sivertsen

Nedskjæringer stoppet planene

Etter at Bertine hadde blitt valgt ut ble flere hundre ansatte sparket i plateselskapet EMI. Det var kraftige nedskjæringer fordi CD-salget stupte. Dermed ble nesten alle nye utenlandslanseringer stanset og Bertine kunne se langt etter internasjonal suksess.

– Det var en vanskelig ting å takle. Men på den andre siden så lagde jeg jo «Sweet Injections» som gjorde at jeg fikk gjennombruddet mitt her i Norge. Og det ble akkurat så stort at jeg klarte å takle det. Så det var ikke slik at jeg satt igjen med to tomme hender, smiler Bertine.

Les også: Få kickstarten kjendisene sverger til

– Nesten stjerne

– Alle artister har en den gang jeg nesten ble stjerne opplevelse. Og jeg føler at jeg kom ganske godt ut av det, ler Bertine Zetlitz til «God kveld Norge».