Sigurd Sollien får elgnerver før sin «Gullruten» debut.
Sigurd Sollien får elgnerver før sin «Gullruten» debut.
Sigurd Sollien er nervøs før «Gullruten» og har skumle drømmer om skogens konge.
Sigurd Sollien er nervøs før «Gullruten» og har skumle drømmer om skogens konge.

Sigurd Solliens elgmareritt – Det sto femten elg i hagen

«Gullfisken»-programlederen fikk elgnerver da han leste manus i skogen.

– Det er jo naturlig å være skrekkslagen når man skal gjøre noe så stort, sier Sigurd, som forteller at han er nervøs i en ny dimensjon.

Det er nerver i lufta når «Gullfisken» går av stabelen lørdag kveld på TV 2 der prisen for årets beste reklame skal deles ut.

En av dem som virkelig får føle på det er programleder Sigurd Sollien, som aldri har gjort noe lignende før. Sammen med Marthe Sveberg Bjørstad skal han lede seerne gjennom den gjeve prisutdelingen, og Sigurd tar utfordringen ved hornene.

– Jeg sliter litt med å pugge replikker. Etter prøvene i går kjørte jeg ut i Maridalen i Oslo, og satt i bilen og leste manus, sier den evigglade programlederen.

Les også: – Jeg synes det er skummelt

Elginvasjon

Der han satt i tussmørket så han for seg hva som ville skje om skogens konge kom bort til bilen. Denne absurde tanken kulminerte i at han i natt hadde en bisarr drøm om at det kom 15 elg på besøk i hagen hans.

– Men det var jo bare en drøm, og nå er jeg i live, sier Sollien, som tydeligvis er en smule skeptisk til de store dyrene.

Les også:Elggryte med vintips

Pinlig stillhet

Solliens partner Marthe Sveberg Bjørstad er som en traver å regne når det gjelder direktesendinger, etter å ha jobbet med både «Norske Talenter» og «Skal vi danse?». Hennes skrekk er at noe uforutsett skal skje, og at programlederne må fylle dødtiden på sparket.

– Det er jo ingen vi kan intervjue. Så da må vi jo rett og slett bare prate med hverandre for å få tiden til å gå, sier Marthe. Et alternativ er jo bare å sette over til reklame, som er essensen i hele programmet.

–Dette skaper trivsel på jobb

Vinner Vinni

Til tross for nerver og slit, avslører Marthe at det er noe hun gleder seg ekstra mye til på lørdagen.

– Det er helt fantastisk at Vinni kommer og opptrer på «Gullfisken». Da han sa han kunne komme måtte vi bare gjøre plass til han.

TV 2 utvider faktisk sendetiden til «Gullfisken» for å få plass til Øyvind «Vinni» Sauviks nytolkning av låten «Sommerfuggel i vinterland».

Les også: – TV 2 har skutt gullfuglen

Tut og kjør

Sigurd og Marthe fikk seg en liten utfordring da de kom til TV 2 i morges. Ny forskning viser nemlig at kvinner er flinkere til å lukeparkere enn menn. Dette ville vi teste ut i praksis under fredagens sending. Derfor måtte begge programlederne til pers, vi kan avsløre at de verken bekreftet eller avkreftet forskningsresultatene.

Se Vår Staude lukeparkere

Ble bestukket

– Jeg beklager på vegne av mitt kjønn. Men jeg er veldig fornøyd, sier Marthe, og gliser mens hun viser fram en femtilapp.

– Det var en som veddet om at jeg ikke turte å bulke "fordi du er som ikke tør sånne ting".

Det er det ingen tvil om at Marthe motbeviste. Da hun lukeparkerte bulket hun inn i en bil, og flyttet en annen nesten en meter nedover gaten.

Se Marthe Sveberg Bjørstad lukeparkere:

591936

Når Sigurd Sollien skal parkere går det ganske voldsomt for seg, så vi får bare håpe at han er mer forsiktig på veien, og ikke får et ublidt møte med elgen.

Her krasjer Henning Solberg utenfor TV 2-bygget

Se Sigurd Sollien lukeparkere:

591935