Vallis (Foto: TV 2)
Vallis (Foto: TV 2)

Marthe Valle: – Det er det største jeg har vært med på

Spellemannprisvinner og «X Factor»-deltaker Marthe Valle om «Grand Prix»-opptreden.

Marthe Valle tok det norske folk med storm og vant Spellemannpris som årets nykommer i 2005. Fem år senere var Marthe for alvor tilbake i rampelyset igjen da hun var deltaker i TV 2-programmet «X Factor».

Likevel er Harstad-jenta klar på at «Grand Prix» er noe av det største hun har opplevd.

– Påminnelse til seg selv

Valle har selv skrevet låta «Si» som hun skal fremføre i kveldens delfinale i Florø.

– Låten handler rett og slett om at vi skal bry oss om hverandre. Jeg skrev den litt som en påminnelse til meg selv om at dette er noe vi må huske på i hverdagen. Av og til må vi strekke oss litt ekstra og bry oss om de som trenger det, sier hun til «God kveld Norge».

Les også: – De melder seg på for å gjenopplive en døende karriere

– Største jeg har vært med på

På forhånd trodde Valle at hennes musiker -og TV-fortid ville være en fordel, men det var helt til hun ankom Florø og fikk se «MGP»-scenen.

– Dette er det største jeg noen gang har vært med på, sier artisten som ikke mener hun har noen klar fordel i forhold til de deltakerne som ikke har like mye erfaring.

– Nervøsiteten kommer snikende inn, og vi stiller alle likt i forhold til størrelsen på hele arrangementet, sier hun.

Hun føler seg derimot trygg på at nervene ikke skal spille inn under fremføringen.

– Det viktigste er å holde fokus på sang og tekst, og ikke bli revet med av alt rundt, sier Valle.

Les også: X Factor-Marthe rørt av fansen

Imponerte

Marthe Valle imponerte mange under «X Factor», og hennes egenkomponerte låt «Inni dæ sjøl» var blant de som fikk best kritikk fra dommerpanelet under finalerundene.

– Det var en såpass sterk opplevelse når alt stemte, tilbakemeldingene var fantastiske og jeg var videre i «X Factor». Men sterkest av alt var opplevelsen av å få tilbakemelding fra dere der hjemme som hadde hørt sangen min og funnet trøst i den, eller klart å relatere den til noe i deres eget liv, skrev Marthe i sin «X Factor»-blogg.

Les også: Marion brøt ut i gråt under «X Factor»-avgjørelse

I tillegg til Marthe Valle skal Tooji, Petter Øien og Babby Bare, Yaseen & Julie Maria, Håvard Lothe Band, Silya Nymoen, The Canoes og Lise Karlsnes kjempe om de tre siste plassene til finalen i Oslo Spektrum 11. februar.