VICTORIA: Bill Skarsgård (21) går i sin fars og brors fotspor. 21 åringen er nå aktuell med hovedrollen i den norske storfilmen «Victoria».
VICTORIA: Bill Skarsgård (21) går i sin fars og brors fotspor. 21 åringen er nå aktuell med hovedrollen i den norske storfilmen «Victoria».

– Jeg streber ikke etter å bli et sexsymbol

Svenske Bill Skarsgård (21) til den norske storfilmen «Victoria».

Bill Skarsgård (21) går i sin fars og brors fotspor. 21-åringen er nå aktuell med hovedrollen i den norske storfilmen «Victoria».

Som sønn av Hollywood-skuespiller Stellan Skarsgård, og bror av «True Blood»-stjernen Alexander Skarsgård, er forventningene store til 21-åringen.

– Jeg vil gjerne jobbe internasjonalt. Det hadde vært gøy. Det er en prosess, og jeg er veldig ung, men jeg håper å strekke meg ut, sier Bill til «God Kveld Norge».

Les også: Sexsymbolet Alexander Skarsgård drømmer om kone og barn

– Jeg må stole på mitt talent

Han får tips og råd av sine selebre familiemedlemmer, men er opptatt av å stå på egne ben som skuespiller, og ikke bli kjent som bror eller sønn av Skarsgård.

– Har man konkrete problemer prater man jo om det, men skuespilleryrket er så defust. Jeg må stole på meg selv og mitt talent. Jeg må overbevise om at jeg har noe som er eget for meg, som gjør at jeg blir en egen skuespiller og ikke bare en bror eller en sønn, sier 21-åringen.

SEXSYMBOL: Alexander Skarsgård.
SEXSYMBOL: Alexander Skarsgård.
«True Blood»stjernen Alexander Skarsgård har ved flere anledninger kastet klærne og vist frem sin veltrente kropp i vampyrserien «True Blood». Å kaste skjorta har han gjort uten betenkeligheter.

Les også: Alexander Skarsgård får het rolle i ny storfilm

– Jeg elsker å være naken. Det er befriende, har han uttalt i til svenske expressen.

Lillebror Bill har deimot større betekeligheter ved å bli et sexsymbol:

– Å bli et sexsymbol er virkelig ikke noe jeg streber etter, sier Bill til God Kveld Norge.

Skarsgård har vært med på intime filmscener tidligere og mener det er en naturlig del av å være skuespiller.

– Det er som alt annet, man later jo som som skuespiller. Selv intime scener er skuespill. Jeg synes ikke det er spesielt gøy, men jeg har ikke noe problem med det, sier 21-åringen.

Fremadstormende skuespiller

Filmen, som er basert på Knut Hamsuns roman, har planlagt premiere i februar 2013. Regissør og manusforfatter er Torun Lian, som blant annet er kjent for «Bare skyer beveger stjernene».

Bill spiller også mot Keira Kneightly og Jude Law i hollywoodversjonen av «Anna Karenina» som sannsynligvis kommer på kino i løpet av 2012.

Han har tidligere figurert i biroller i blant annet Arn og Kenny Begins før han fikk hovedrollen i Andreas ôhmans Oscar-shortlistede «I rymden finns inga känslor».

I 2011 så vi ham også i to av Sveriges mest markante filmsatsninger, Kronjuvelarna og Simon og Eiketrærne. Førstnevnte vises under Berlinalen der Bill også er en av årets 10 utvalgte «European Shooting Stars».

Hollywood-produsent til norsk film

I «Victoria» spiller han karakteren «Johannes» som streber mot umulig kjærlighet for «Victoria», spilt av norske Iben Akerlie.

Filmen produseres av John M. Jacobsen og Sveinung Golimo i samarbeid med Pancho Kohner.

Sistnevnte er sønn av den legendariske Hollywoodagenten Paul Kohner, som kjøpte rettighetene til boken direkte fra Knut Hamsun på 30-tallet.