Åge Hareide (Foto: Arne Halvorsen)
Åge Hareide (Foto: Arne Halvorsen)

To brasilianere på vei til Viking

Åge Hareide har funnet både spiss og kantspiller i Brasil.

Rio de Janeiro/Stavanger (TV2 Sporten): Åge Hareide har denne uken vært på besøk hos den brasilianske storklubben Fluminense. Viking-manageren kommer ikke tomhendt hjem fra Rio de Janeiro.

- Vi er ute etter spillere i aldersgruppen 18-22 år. Jeg har finsiktet to talenter som vi ønsker å hente til Stavanger. Det dreier seg om en spiss og en kantspiller, sier Hareide.

Manageren håper å sikre seg signaturene før han returnerer til Norge kommende søndag.

- Ja, det regner jeg med. Det er ikke tilfeldig at vi ønsker to spillere samtidig. På den måten kan de holde hverandre med selskap. Den sosiale faktoren må være så god som mulig for at de skal kunne lykkes. Vi må legge alle forholdene til rette, og sørge for at de kan lære seg engelsk. Fotballferdighetene er jeg ikke redd for. De er begge fysisk og tekninsk utrustet. Det vi kan lære dem er den rent taktiske biten. Norsk fotball er annerledes enn brasiliansk, understreker Åge Hareide, som ikke vil røpe navnene på spillerne.

Samarbeidsavtale med Fluminense
Viking-sjefen reiste ikke til Brasil kun for å hente spillere til egen tropp. Klubben skal inngå en langsiktig samarbeidsavtale med Fluminense, som vant det brasilianske mesterskapet i 2010. Forrige sesong endte de på en pen tredjeplass.

Laget har over 90 spillere i stallen. Alt fra megastjernene Deco og Fred, som hver tjener 2.5 millioner kr i måneden, til de unge håpefulle som tjener 5000-10 000 i måneden.

Les også: Hareide vil ha en murbrekker på topp

Fluminense ønsker å utvikle unge spillere som de senere kan selge. Her kommer Viking inn i bildet.

- Vi på vår side ønsker å sende spillere til Fluminense. Her kan de høste verdifulle erfaringer fra brasiliansk fotball. Det er ikke snakk om penger, men en gjensidig utveksling av spillere, sier Hareide.