korea (Foto: YouTube)
korea (Foto: YouTube)

Se nordkoreanernes elleville a-ha-tolkning

Slik har du aldri hørt «Take on me».

Videoen av et trekkspillorkester fra Nord-Korea som spiller a-ha-låten «Take on me», er blitt en populær severdighet på nettet etter at videoen ble publisert på nettstedet YouTube onsdag.

Her er fem unge nordkoreanske trekkspillvirtuoser som fremfører en sin egen tolkning av den velkjente hitlåten.

Se og hør denne versjonen i videovinduet under:

Suksessrik parodi

Kanskje blir nordkoreanernes trekkspill like populært som den forrige a-ha-parodien, gjort av amerikanske Dustin Mc Lean i 2008.

McLean kombinerte en karaokeversjon av låta med 80-tallsvideoen og lagde sin egen tekst for å illustrere hvor merkelig han syntes handlingen i musikkvideoen var.

«Take On Me: Literal Video Version» ble en formidabel suksess på nettstedet YouTube. Høsten 2008 hadde den blitt sett mer enn 1,3 millioner ganger.

– Jeg trodde ikke jeg kom til å klare å nå de høye tonene, sa han om sin egen Harket-imitasjon til magasinet Rolling Stone.

Les mer: A-ha-parodi gjør suksess

Pop-eventyr

I 2010 var det 25 år siden den norske supergruppen fikk sitt virkelig store gjennombrudd.

Med singelen «Take On Me» sjekket de tre guttene fra Oslo inn på førsteplassen på den amerikanske Billboard-listen.

Albumet «Hunting High And Low» ble a-has største kommersielle suksess med hitsinglene «Take On Me» i tillegg til «The Sun Always Shines on T.V.». Albumet endte med på 15. plass på Billboards albumliste i USA.

A-ha gjennomførte høsten 2010 en stadionturné i de største norske byene for å markere avslutningen på popeventyret gjennom 25 år.

Les mer: 25 år siden a-ha tronet på Billboard-toppen