Darijo Srna (Foto: TV 2)
Darijo Srna (Foto: TV 2)

Sjakhtar-stjerne: – Tromsø bedre enn Aalesund

Darijo Srna skryter av «Gutan».

La Manga (TV 2 Sporten): – Jeg synes vi skapte mest og vant fortjent, men nok en gang fikk vi tøff motstand av et godt organisert og fysisk sterkt norsk lag, sier Darijo Srna til tv2.no.

Han er kaptein på Sjakhtar Donetsk og regnes av mange som verdens beste høyreback. Selv mener Srna at hans eget lag nok er lenger unna toppformen enn Tromsø.

Les også: Eduardo fikset Sjakhtar-seier over Tromsø

Se intervju i videovinduet øverst!

– De har åpenbart startet sesongoppkjøringen tidligere enn vi, analyserer kroaten som har ledet laget sitt til 16 seirer og tre uavgjorte på 20 runder i den ukrainske toppserien. Når sommerens EM-verter har gjort seg ferdige med to tredeler av sesongen, ligger Sjakhter Donetsk poenget bak serieleder Dinamo Kiev.

Copa del Sol i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– For oss er det perfekt å komme hit til La Manga og møte robuste nordmenn i sesongoppkjøringen. Vi vet at de er spesielt gode på hjørnespark og andre dødballer og at vi får aldri noe gratis i duellene, understreker Darijo Srna, som syntes Tromsø var enda litt vanskeligere enn Aalesund (2-2) å spille mot.

Les også: Rekdal avslører om Solskjær: – Lovte ikke å bli trener

– Selv om Aalesund scoret to mål, var Tromsø tøffere, raskere og mer problematiske å skape noe mot. Et godt lag med raske og disiplinerte spillere, oppsummerte Srna, som er kjent for sitt sosiale engasjement og som en raus velgjører for vanskeligstilte barn i hjemlandet.

Les også: Brukte fire sekunder på å sikre Aalesund-triumf