Ole Kristian Tollefsen
Ole Kristian Tollefsen

Tollefsen kan få en ny NHL-sjanse

Nashville Predators er fortsatt interessert i å sikre seg Ole-Kristian Tollefsen, men backkjempen reiser ikke uten en enveiskontrakt.

– Jeg har vært der og jeg har sett hva det er. Ting skal være tilrettelagt om jeg reiser over igjen, sier Tollefsen

Og det betyr at Tollefsen må få tilbudet om en enveiskontrakt. En kontrakt som gir garanti om en NHL-lønn selv om han skulle bli sendt ned på farmerlaget.

– Det å komme seg til NHL det står ikke så høyt som da jeg var 18 år, sier Tollefsen.

– Ikke bitter
Tollefsen var svært nær en retur til NHL i fjor sommer. Da ønsket Predators å hente han, men siden han ikke hadde en klausul i kontrakten sin med Modo om å kunne reise dersom et NHL-tilbud kom ble han værende i Sverige.

– Jeg er ikke bitter. Det slo jeg fra meg der og da. Da tenkte jeg for meg selv at jeg bare får prestere og gjøre det enda bedre. Spille bra under sesongen og gjøre det bra i VM så får vi se hva som skjer etter det, forteller backkjempen.

– Vi vil beholde ham
Men etter denne sesongen er det ingen hindringer. Tollefsens kontrakt med Modo går ut i mai med en opsjon på et år til. Flere NHL-klubber skal ha snust på 27-åringen. Markus Näslund, som nå jobber som General Manager i Modo etter 16 år som en av sveriges største suksesspillere i NHL vil gjøre det han kan for å overtale Tollefsen til å bli i klubben.

– Vi vil beholde han. Jeg har pratet med agenten hans som sahier at han og familien hans trives her, men det er alltid en risiko for å miste gode spillere, sier Näslund.

Tollefsen har en høy stjerne i klubben også for sitt bidrag utenfor isen. 27-åringen ble før sesongen tildelt rollen som kaptein og det er ikke uten grunn. Modo slet i sesonginnledningen og ved juletider satte Tollefsen seg ned med flere av spillere og gav de klar beskjed om å skjerpe seg.

– Det var en som lærte meg i USA: «I am not here to make friends, I`m here to win». Vi er her for å vinne og da må jeg kanskje si til noen som kanskje ikke tar det så seriøst at de må ta hodet ut av rumpa og gjøre noe så blir det blir annerledes, sier Tollefsen

Det er egenskaper Modo setter høyt.

– Det er jo det man må våge å gjøre som kaptein. Stille krav til omgivelsene, men også levere selv. Han gjør sitt ytterste i hver kamp og stopper pucker med hodet om nødvendig, sier Näslund.

– Forandrer alt
Med sønnen Philip (2 år) på armen viser Tollefsen oss rundt i Fjällräven Center hvor Modo spiller sine hjemmekamper. Philip har allerede fått sansen for hockey og imponerer stadig pappa.

– Han skyter allerede bedre enn meg, ler Tollefsen.

Men Tollefsen hadde ikke klart seg uten familien som har fulgt han rundt i tykt og tynt.

– Det forandrer alt. It`s a lifechanger. Selv om det kanskje går litt dårlig her nede smiler man uansett når man kommer hjem og han står i døra og roper pappa, smiler Tollefsen.

Nå skal han med støtten fra familien hjelpe Modo til et etterlengtet sluttspill. Så skal han ta en avgjørelse om fremtiden. NHL er en mulighet.