kina-eu-finans-F - Kina vurderer å gi mer hjelp til EU

Det haster med å løse gjeldskrisen i Europa, sier Kinas statsminister Wen Jiabao. Kina vurderer nå å øke sitt bidrag til redningsfondene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Kina undersøker og vurderer hvordan det, gjennom Det internasjonale pengefondet, kan bli mer involvert i å løse det europeiske gjeldsproblemet gjennom EUs redningsfond EFSF og ESM, sa Wen på en pressekonferanse sammen med Tysklands statsminister Angela Merkel.

Merkel er på et tre dagers besøk i Kina i et forsøk på å skape økt tillit til eurosonen, hvor gjeldskrisen har brakt Hellas til randen av konkurs og ført til nedgraderinger av en rekke lands kredittverdighet.

I Kina, som verdens nest største økonomi, har politikerne bekymret fulgt med på at gjeldskrisen i Europa er blitt stadig mer alvorlig. De har gjentatte ganger oppfordret europeiske ledere til å ta grep for å få situasjonen under kontroll.

– Kina støtter innsatsen for å holde euroen og eurosonen stabil, sa Wen og la til at Beijing har tillit til den europeiske økonomien.

Wen ga imidlertid ingen konkrete løfter om økonomiske bidrag til det midlertidige krisefondet EFSF eller det permanente stabiliseringsfondet ESM, som etter planen skal være på plass i juli. (©NTB)