wenger_alsaker1024
wenger_alsaker1024

Alsaker: – Større sjanse for at Wenger forlater Arsenal nå enn noen gang

Arsenal har til gode å vinne en Premier League-kamp i 2012. Øyvind Alsaker synes Arsène Wenger ser sliten ut.

Arsène Wenger har opplevd en berg-og-dalbane med Arsenal i år. Sesongen startet elendig med et sterkt skadepreget lag og det toppet seg da de ble ydmyket med sifrene 8-2 borte mot erkerivalen Manchester United.

Wenger havnet nylig i hardt vær blant både fansen og spillerne da han byttet ut publikumsyndligen Alex Oxlade-Chamberlain til fordel for Andrej Arshavin da 2-8-tapet skulle revansjeres på hjemmebane.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager

Det hviskes nå om at Wenger har mistet teften i overgangsmarkedet etter flere middelmådige kjøp denne sesongen, og tilliten blant fansen er ikke like stor som den en gang var. Franskmannen har på sin side uttalt at han vil tre tilbake etter sesongen om han føler at han er en belastning for klubben.

- Jeg synes å se en slitasje i hele mannen.

Øyvind Alsaker spekulerer i at Arsenal-sjefens tid på The Emirates kan nærme seg slutten.

- Det er større sjans for at han forlater Arsenal nå enn noen gang, men han er jo hellig, så jeg tror det må komme fra han, sier Alsaker til tv2.no.

- Jeg synes å se en slitasje i hele mannen. Han har jo vært der i femten år nå.

TV 2s ekspert tror likevel ikke at det er sannsynlig at han forlater et synkende skip.

- Jeg har vondt for å se at han vil gi seg når klubben er i et slikt uføre, sier han.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Øyvind Alsaker møtte en tydelig sliten Wenger etter bortetapet mot Fulham i begynnelsen av januar. Franskmannen ga dommeren det glatte lag etter 1-2-tapet.

584322

- Én artist og ti krigere
Tapet av Samir Nasri og Cesc Fàbregas har tvunget Arsenal-manageren til å tenke nytt. I stedet for unge, uferdige talenter har Wenger sett seg nødt til å investere i etablerte spillere og ikke alle har levert like bra som man hadde håpet.

Øyvind Alsaker tror Wenger har en tendens til å se seg blind på tekniske ferdigheter, mens faktorer som vinnerinnstinkt og holdninger blir oversett.

- Gervinho er eksempel på dette. Han er en bra spiller som fanger blikket med fintene sine, men han er ikke en du kan stole på når du sliter, sier Alsaker.

Les også: Lundekvam slakter Arsjavin-byttet: – Jeg skjønner van Persie godt

En gammel Arsenal-legende ser også behovet for flere vinnerskaller på laget.

- Tony Adams sa til meg før forrige sesong at han ville hentet én artist og ti krigere. Det er jo noe i det, sier Alsaker.

- Om du ser på dagens Arsenal-utgave er det ingen som tar tak når de sliter. De fortsetter med det småpene veggspillet, men det er ingen som løfter resten av gjengen, som har den tilstedeværelsen som Adams, Vieira og til en viss grad Fabregas hadde.

TV 2 Play: Oppsummering av Arsène Wengers karriere

For lite fokus på forsvaret
Forsvarsspillet har vært en hemsko for Arsenal denne sesongen. Laget som tidligere kunne støtte seg på en av ligaens beste forsvarsfirere, «The Fabolous Four», i Tony Adams, Steve Bould, Lee Dixon og Nigel Winterburn har nå en noe mindre fantastisk firer. Ifølge Alsaker er det kun Thomas Vermaelen som holder det samme nivået.

- Når Wenger kom til klubben hadde de en forsvarsfirer som var veldig etablert. Han har nok ikke lagt nok vekt på forsvarsspill i sin epoke, sier Alsaker.

Les også: Rwandas president ber Arsène Wenger gi seg i Arsenal

Arsene Wenger (Foto: Tim Hales/Ap)
Arsene Wenger (Foto: Tim Hales/Ap)

Alsaker mistenker at Wenger øver for lite på forsvarsspill, og med et ambisiøst angrepsspill, der det blir spilt mye på feilvendte folk, er det ikke til å unngå at laget får mange overganger imot.

- De spiller mye på feilvendte folk og er ofte under press, dette medfører en stor risiko for brudd. Da må det være vanvittig bra defensivt, sier han.

- Når angrep ender i avslutninger og mål kan du kamuflere dårlig forsvarsspill, men angrepsspillet er ikke i nærheten av det det var. Nå spiller de ball fremfor forsvaret, før løp de inn i boksen og scoret fra fem-meteren.

Skjebnekamper i vår
Arsène Wenger har nylig uttalt at de neste femten kampene blir som femten cupfinaler for Arsenal. Laget trenger desperat en seier for å snu den dårlige trenden med kun ett poeng på de siste fire kampene. Kampen mot Blackburn på lørdag blir slik sett ekstremt viktig for The Gunners.

- Arsenal har noen nøkkelkamper i vår med Tottenham og Liverpool borte, sier Alsaker.

- Men først må de slå Blackburn på hjemmebane.

Er Arsène Wengers tid i Arsenal snart omme? Si din mening i kommentarfeltet under og stem til høyre!