Michael Barrantes er tilbake i Ålesund etter spill for Costa Rica i Gold Cup (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
Michael Barrantes er tilbake i Ålesund etter spill for Costa Rica i Gold Cup (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

– Aalesund bør kreve minst 25 mill. for Michael Barrantes

Daniel Nannskog mener Aalesunds playmaker er Tippeligaens beste spiller. Michael Barrantes selv er lysten på å spille i en større liga.

La Manga (TV 2 Sporten): Michael Barrantes scoret nok et drømmemål for Aalesund i oppgjøret mot Kalmar FF i Copa del Sol torsdag.

Midtbanespilleren fra Costa Rica herjet i Tippeligaen i fjor og kommer trolig til å gjøre det samme denne sesongen.

- De bør i hvert fall ikke selge for mindre enn 25 millioner kroner. Minst.

- Best i Tippeligaen
TV 2 Sportens fotballekspert Daniel Nannskog mener Barrantes er mer en god nok til å prøve seg i en større liga.

- For meg så er Barrantes Tippeligaens beste spiller. Alderen taler kanskje litt i mot ham med tanke på at han er 28 år og klubber i andre ligaer kan bli litt skeptiske av den grunn. Men har fantastisk pasningsfot, solid blikk for spillet, et godt skuddbein og er målfarlig. For meg er han en komplett spiller, sier Nannskog til TV 2 Sporten, før han fortsetter:

- Jeg mener europeiske klubber definitivt bør vurdere å hente ham, til tross for han er 28 år, slår Nannskog fast.

Nannskog oppfordrer imidlertid Aalesund til å ta seg godt betalt dersom det kommer henvendelser fra klubber i Europa på Barrantes.

- Dersom Aalesund har økonomien under kontroll bør de ikke selge ham før det kommer et monsterbud. For en slik spiller bør de ha riktig mye penger for. Klubber i Norge bør bli flinkere til å ta bedre betalt for slike spillere. Det gjør de i Allsvenskan, som jeg følger nøye. Helsingborg solgte for 80-90 millioner kroner forrige sesong, for eksempel, sier svensken.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Daniel Nannskog (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)
Daniel Nannskog (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)

- Verdt minst 25. mill
- Hva mener du er en fornuftig pris for Barrantes?

- De bør i hvert fall ikke selge for mindre enn 25 millioner kroner. Minst, slår Nannskog fast.

Barrantes selv legger ikke skjul på at han vil prøve seg i en større liga.

- Ja, og jeg tror jeg kan få den muligheten. Jeg må bare jobbe hardt for laget og jobbe hardt på trening, så får jeg kanskje sjansen i en stor klubb i en stor liga, sier han.

- Hvilke liga foretrekker du?

- Jeg liker både den spanske, engelske, franske og tyske ligaen veldig godt. Jobber jeg hardt for mitt lag så kan jeg får sjansen i en klubb i en av de store ligaen, tror Barrantes.

IKKE ALVORLIG: Michael Barrantes pådro seg en skade mot Vålerenga, men er klar for spill i løpet av kort tid. (Foto: Alley, Ned/Scanpix)
IKKE ALVORLIG: Michael Barrantes pådro seg en skade mot Vålerenga, men er klar for spill i løpet av kort tid. (Foto: Alley, Ned/Scanpix)

Blir ikke billig
Aalesunds klubbdirektør Henrik Hoff understreker at det foreløpig ikke foreligger noen bud på Barrantes.

- Barrantes har to år igjen av kontrakten med oss og han er en veldig viktig spiller. Jeg ser at det spekuleres i at større klubber er inne i bildet, men det er ikke kommet noen bud foreløpig. Og det blir uansett ikke billig å løse ham ut av kontrakten med oss. Han betyr mye for laget og er en av publikumsheltene våre, poengterer Hoff.

- Nannskog mener Barrantes er verdt minst 25 mill. kroner?

- Det blir bare spekulasjoner. Per i dag så har vi ikke noen bud på ham, men kommer det så skal vi behandle det seriøst. Uansett sett nivå skal de få et tilsvar om det kommer noe. Det er imidlertid helt uaktuelt å slippe ham på billigsalg, konstaterer Aalesunds klubbdirektør.