ny5-bildrap-siktet-F - Forsvarer: – Bildrapssiktet husker lite siden tirsdag

Politiet er lettet etter at en 39-åring meldte seg i forbindelse med den dødelige påkjørselen i Ullensaker tirsdag. Mannen er siktet for uaktsomt drap, men omstendighetene er fortsatt uklare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen møtte opp sammen med sin ektefelle på lensmannskontoret i Ullensaker på Romerike ved 12-tiden torsdag og fortalte at han hadde opplysninger om påkjørselen der 54 år gamle Jeff Mwangi Kwirikia – faren til artisten Stella Mwangi – mistet livet to dager før.

39-åringens forklaring ledet politiet til garasjen i foreldrenes hus på Råholt i nabokommunen Eidsvoll. Der fant de en sort Citroën Berlingo med kollisjonsskader i fronten, i siden og på et speil, skader som stemmer godt overens med hva vitner som har observert ulykkesbilen, har forklart.

– Hva 39-åringen har forklart, vil jeg ikke gå inn på. Men vi fant bilen ved hjelp av hans beskrivelse, forteller lensmann Morten Huse til NTB.

Politiet har fått inn over 50 tips i saken, de fleste fra folk som har sett bilen etter ulykken på fylkesvei 454 på Dal i Akershus ved 14-tiden tirsdag, opplyser lensmannen. Denne bilen skal ha hatt betydelige skader, skader som stemmer med skadene på bilen som ble funnet torsdag. (©NTB)