Josefin Winther i The Voice (Foto: Milda C. Melland/TV 2)
Josefin Winther i The Voice (Foto: Milda C. Melland/TV 2)

Hør «The Voice»-deltakeren synge på islandsk

Josefin lærte seg islandsk på fem måneder. Se video!

Fredag kveld er Josefin Winther (25) en av deltakerne vi møter i «The Voice». Hun har en helt spesiell fascinasjon for Island, som startet da hun besøkte en venninne som bodde der. Etter et fem dagers opphold bestemte hun seg for å flytte dit i fire måneder, noe som nå har blitt til 18 måneder og en islandsk låt.

– Jeg skriver vanligvis på engelsk. Så tenkte jeg å skrive på norsk, men de eneste ordene som ramlet inn i hodet mitt var islandske. Så da ble det det, sier 25-åringen like før hun skal på scenen under blind audition.

Lærte seg islandsk på fem måneder

På kun fem måneder lærte Josefin seg grunnleggende islandsk.

– Jeg flytter ikke til et land uten å lære meg språket deres. Og islendinger blir veldig glad når det kommer noen som vil lære seg språket deres. Det er jo et språk som kun 300.000 personer kan.

Test deg selv: Hvor fint klarer du å synge?

Handler om brudd

Artisten skriver mye selv. Låten «Búinaðþví», som betyr «Montert på», handler om kjærlighetsbrudd og det å gå videre på egenhånd. Det er tydelig at bergenseren har blitt grepet av den islandske stemningen.

– Islendinger har en selvtillit når det gjelder musikk. På grunn av Bjørk og Sigurd Ros så tenker de at alle islandske artister kan bli internasjonale.

Josefin Winther har nettopp gitt ut en ny singel som du kan høre her (TV 2 er ikke ansvarlige for innhold på eksterne nettsider).

Om Josefin går videre i «The Voice» får du svar på kl. 20.00 på TV 2 i kveld.