annebert
annebert

– Det har vært en fryd å være med Anne Grete

Bertine Zetlitz fikk tilbringe åtte dager med idolet Anne Grete Preus.

Ett av «Hver gang vi møtes»-høydepunktene for Bertine Zetlitz, var å tilbringe åtte dager på Hvaler med de seks andre artistene, deriblant Anne Grete Preus.

Se alle opptredenene og last ned låtene fra Bertine-hyllesten her

– Å være sammen med Anne Grete har vært en fryd. Én ting er det bildet du danner deg av noen, og for meg har hun vært en heltinne. Og så viser det seg at hun er varm og sjenerøs i tillegg, og da blir opplevelsen enda sterkere, sier Bertine til tv2.no.

For Anne Grete har det også vært en glede å bli bedre kjent med Bertine.

– Hun er en av dem jeg har blitt bedre kjent med. Hun er morsom og litt råtass på den måten at hun har en kontant humor. Og samtidig er hun veldig begavet som popsangerinne, og hun har tydelige ambisjoner om hvor hun vil med sangskrivingen sin, sier Anne Grete.

Se intervju og musikalske smakebiter øverst i saken!

Vennlig og raus person

Anne Grete har ikke glemt da Bertine vant sin første Spellemann-pris som «Årets nykommer» i 1998, da hun takket blant andre Anne Grete.

– Da hun fikk sin første Spellemann takket hun kvinnelige artister som hun hadde sett opp til, og da var jeg en av de som veldig ærefullt ble nevnt i takketalen. Og det bet jeg meg merke i, både fordi det var flatterende, men også fordi der sier noe om henne. At hun er en veldig vennlig og raus person, sier Anne Grete.

Les også: Her røres Bertine til tårer av Halvdan

Anne Grete hyller Bertine

I lørdagens «Hver gang vi møtes» er det Bertine som hylles av Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Vinni, Elvira Nicolaisen og Anne Grete. Og at idolet Anne Grete fremførte en av Bertines låter var stort for henne.

– Anne Grete gjorde «Fate», og den gjorde hun helt til sin egen. Det er en låt som har betydd mye for meg, og hun har en sånn trøkk som jeg ikke har. Det var veldig gøy å se, sier Bertine.

Se «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2.