ny4-mwangi-påkjørsel - – Person pågrepet etter påkjørselen i Ullensaker

En person skal være pågrepet etter påkjørselen i Ullensaker tirsdag der Jeff Mwangi Kwirikia omkom. Politiet etterforsker saken som uaktsomt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere medier erfarer at en person er pågrepet, ifølge TV 2 dreier det seg om en eller flere. Lensmann Morten Huse i Ullensaker vil foreløpig ikke bekrefte noe, men sier til NTB at det har skjedd en utvikling i saken og at de jobber med å kontrollere noen opplysninger.

Politiet aksjonerte torsdag ettermiddag mot en privatbolig på Råholt i Eidsvoll, melder VG Nett. Ifølge Dagbladet.no står det to biler av typen Citroën Berlingo i garasjen på stedet: en rød og en svart. Politiet har etterlyst en mørk eller svart bil av denne typen.

Siktelsen mot sjåføren kan bli uaktsomt drap. Bilen ble sist sett på vei nordover på Trondheimsveien fra Dal mot Råholt etter ulykken. Den skal ha fått betydelige skader i sammenstøtet. Politiet sikret seg overvåkingsopptak av bilen, men kunne ikke se registreringsnummeret. Sjåføren ble beskrevet som en mann i 20-30-årene, og politiet trodde det kunne dreie seg om en håndverker.

54 år gamle Jeff Mwangi Kwirikia dukket sprudlende opp i TV-ruta under datteren Stellas deltakelse i Skal vi danse i fjor.

– Hun har det helt jævlig. Stella var veldig tett knyttet til faren. Hun er mest opptatt av sorgen etter tapet, ikke jakten på sjåføren, sier MGP-artistens kommende svigerfar, Per Rogstad, til Romerikes Blad. (©NTB)