stortinget-direktør-udi - UDI-direktør innstilt som administrasjonssjef på Stortinget

Utlendingsdirektoratets direktør Ida Børresen er innstilt som arvtakeren til Hans Brattestå som Stortingets administrasjonsleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortingets presidentskap legger fram innstillingen for Stortinget, som fatter beslutningen om Børresen (61) skal ansettes i det seksårige åremålet. Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) sier han er glad for valget.

– Børresen har bred ledererfaring fra politisk styrte virksomheter, blant annet som assisterende departementsråd og i sin nåværende stilling som direktør i UDI, sier han.

13 søkere ønsket å ta over stillingen etter Hans Brattestå, som har hatt jobben siden 1990 og nå går av med pensjon.

Ida Børresen har vært innom sentrale stillinger i både Justisdepartementet og det som tidligere het Utdannings- og forskningsdepartementet. Hun sitter som styreleder i Oslo-Filharmonien og har styreverv i Nationalthatret, Oslo Konserthus og Kunsthøgskolen i Oslo.

Hun tok over som direktør i Utlendingsdirektoratet på kort varsel i 2006. Hennes forgjenger var Manuela Ramin-Osmundsen, som måtte gå av etter bare to måneder som følge av at UDI uriktig hadde gitt oppholdstillatelse til såkalte MUF-ere. (©NTB) (©NTB)