jasonmorrison
jasonmorrison

Brukte fire sekunder på å sikre Aalesund-triumf

Jason Morrison kom for sent hjem fra ferie, men kom på banen i akkurat riktig tid i Aalesunds 3-2 seier over Kalmar.

Aalesund - Kalmar 3-2

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken.

Det så ut til å gå mot straffesparkkonkurranse mellom Aalesund og Kalmar da Jason Morrison entret banen i det 86.minutt.

Fire sekunder etter at dommeren blåste for at hjørnesparket kunne tas etter innbyttet, hamret Morrison ballen i nettet.

Dette var jamaicanerens første opptreden i Copa del Sol, etter at han ikke dukket opp i tide til Aalesund sin første kamp mot Sjakhtar Donetsk.

Han og lagkamerat Demar Phillips ble bøtelagt 100.000 kroner av klubben, på grunn av at de kom for sent tilbake til sesongstart.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal var nok glad for å ha Morrison tilbake da han med sin første kontakt med ballen skjøt sikkert i buret bak Kalmar-målvakten.

Etter et hjørnespark havnet ballen løs i feltet og der dukket Morrison opp.

Kalmar startet best
Kalmar startet kampen best, og skapte en del sjanser før Aalesund kom skikkelig i gir.

Det var derfor ikke ufortjent da Kalmar etter 20 minutter tok ledelsen på en corner fra norske Jørgen Skjelvik som fant en umarkert Papa Diouf som headet svenskene i ledelsen.

Aalesund spilte seg gradvis inn i kampen og i sentrum for AaFKs offensive spill stod Michael Barrantes og det var også han som utlignet etter 38 minutter.

Costaricaneren startet angrepet, ballen ble spilt ut på kant og innlegget blir slått ut i feltet der Michael Barrantes dukket opp og dundret ballen opp i krysset.

barrantes
barrantes

Michael Barrantes hadde et nytt godt skudd rett før pause, men Kalmar-målvakten får fingertuppene på bananskuddet til Aalsesund-spilleren og ballen går i tverrliggeren.

Dermed ebbet første omgang ut på 1-1

To straffer
Andre omgang startet med sjanser til begge lag, og etter 49 minutter fikk Kalmar straffe da Ville Jalasto felte Jonathan McDonald innenfor 16-meteren.

Sten Grytebust viste at han var mann for oppgaven, og reddet skuddet fra Kalmar-kaptein Henrik Rydström med et tigersprang.

Aalesund utnyttet derimot sin straffemulighet når Christian Myklebust ble felt. Fredrik Ulvestad gjorde ingen feil fra straffemerket etter 65 minutter.

Det sies at man er ekstra sårbar etter å ha scoret mål, og Erik Israelsson utnyttet sløvhet i AaFK-forsvaret og utlignet bare minuttet etter.

2-2 så ut som det skulle bli sluttresultatet, inntil altså den tilbakevendte Jason Morrison dukket opp på banen.