Petter Thoresen (Foto: Frode Olsen)
Petter Thoresen (Foto: Frode Olsen)

– Petter Thoresen er Norges beste trener, uansett idrett

Torsdag kveld skriver han trolig historie med Stavanger Oilers.

Oilers kan sikre tittelen - se kampen mot Frisk/Asker direkte på tv2sumo.no kl. 18.30.

Stavanger (TV2 Sporten): Stavanger Oilers har gjennom hele sesongen lekt seg i toppen av GET-ligaen. I torsdagens hjemmekamp mot Frisk/Asker trenger laget kun et poeng for å sikre seriemesterskapet. Klubbens første seriepokal kommer trolig hele syv serierunder før slutt.

Klubbens sportslige leder, Pål Higson Haukali, mener mye av årsaken til suksessen ligger i måten Petter Thoresen styrer laget.

- Petter Thoresen er i en helt egen klasse på trenersiden i norsk ishockey. Jeg tør påstå at han er Norges beste trener, uansett idrett, sier Higson Haukali til TV2 Sporten.

Det er liten tvil om at den rosende omtalen kommer fra hjertet. Higson Haukali trenger liten betekningstid når han blir bedt om å nevne trenerens sterke sider.

- Det finnes helt sikkert mange andre som sitter på like mye kunnskap om ishockey, men Petter er best på de vanskeligste områdene. Han klarer å være kompis med spillerne samtidig som han er klokkeklar sjef. Han er er ekstremt god på de medmennesklige områdene. Når spillerne får en skyllebøtte er det alltid med grunn. Det er aldri urimelig når Petter prater. Det gjelder både når han roser og riser. Dermed oppnår han en flott respekt i spillergruppen.

Les også: Lørenskogs anke avvises - mister seks poeng

- I tillegg viser han en glitrende evne til å lese klimaet. Det hender at spillergruppen har grunn til å forvente en tordentale, men da kan Petter overraske med å snakke om helt andre ting. Han er flink til å vurdere virkemidlene i hverdagen, sier Higson Haukali.

Stolt Thoresen
Petter Thoresen er blitt kjent for å si ting akkurat som de er. Nå er han mest stolt over laget sitt, som tross skader underveis, vinner serien suverent.

- Denne sesongen har vært overveldende. I perioder har vi hatt opp til seks løpere ute med skader, men vi har en herlig moral i laget. Vi har vunnet kampene uavhengig av hvem som har vært på isen. Stavanger Oliers har vært best over 45 kamper i grunnserien. Sammen med Rosenborg har vi landets desidert tøffeste program i forhold til alle reisene. For meg henger denne prestasjonen veldig høyt. Gutta har grunn til å være stolte, sier Thoresen.

Les også: Sjekk hockeykeeperens spektakulære selvmål

Seriegullet betyr at laget tar med seg en fin bonuspakke inn i sluttspillet. I det ligger også en utfordring.

- Alle lagene i sluttspillet vil gjerne slå laget som vinner serien. Det kan gi dem ekstra motivasjon. Vi må tåle å leve med et visst forventningspress fremover, sier Thoresen.

Planlegger gullfest
Nå er likevel alt fokus rettet inn mot kveldens historiske kamp. Oilers-treneren vet ikke hva klubben har planlagt av festivitas når mesterskapet er i boks.

- Jeg tipper ledelsen har noen skjulte planer. Det vil overraske spillerne veldig om spillerne kun får beskjed om å tøye ut på baksiden på låret etter en slik kamp. De fortjener å feire dette mesterskapet på en verdig måte, sier Thoresen.

Treneren kjenner tydeligvis sine kolleger i administrasjonen godt.

- Vi har planlagt en flott sammenkomst på et av byens hyggelige steder. Det ligger i kortene, smiler Higson Haukali lurt.

Kun en ting kan stanse feiringen av gullet. Men om Frisk/Asker skulle vinne kveldens kamp vil det være et av de største skrellene denne sesongen. Det skjer neppe.

Trettenes (Foto: Frode Olsen)
Trettenes (Foto: Frode Olsen)