Svak formiddag på Oslo Børs

Telenor falt kraftig som følge av lisenstap i India, og bidro til fall for Oslo Børs torsdag formiddag. Etter en times handel var hovedindeksen ned 0,46 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedindeksen lå like etter klokken 10 på 402,74 poeng.

Telenor (-3,11 prosent) er hittil det desidert mest omsatte selskapet på børsen torsdag, med dobbelt så høy omsetning som Statoil. Torsdag morgen kom det melding om at høyesterett i India har kansellert alle selskapets lisenser på 2G-nettet i datterselskapet Uninor.

Avgjørelsen knytter seg til en stor korrupsjonssak mellom regjeringsmedlemmer og over hundre operatørselskaper rundt lisenstildeling i 2008, året før Telenor inngikk partnerskap med Unitech i India.

Statoil (-0,47 prosent), DNB (-0,63 prosent) og solenergiselskapet Rec (-1,70 prosent) faller også i formiddagstimene. Subsea 7 (+0,9 prosent) er den eneste av tungvekterne på Oslo Børs som foreløpig kan notere noen særlig fragang.

Asiatiske aksjer styrket seg onsdag. I Hongkong steg hovedindeksen med 2 prosent. Utviklingen var positiv på både Nasdaq 100 og Dow Jones i USA onsdag, mens stemningen på europeiske børser torsdag er blandet. (©NTB)