påskeegg (Foto: Synne Hellum Marschhäuser)
påskeegg (Foto: Synne Hellum Marschhäuser)

Her startet påsken på onsdag

Se hva som har dukket opp i butikkene.

Onsdag ettermiddag var vi innom en kiosk i Oslo sentrum, der pakket de ut påskegodtet, sjokoladeegg fra Freia.

– Seriøst, så tidlig, utbrøt en ansatt, mens en annen «gledet seg til å spise sjokoladeegg allerede nå».

Les også: Det er disse varene folk lengter etter

Åtte uker før påske

I fjor dukket påskegodteriet opp den andre uka i februar, i år starter vi åpenbart tidligere. Da vi snakket med Nidar om påskegodteriet i fjor forklarte de at godteriet kommer åtte uker før påsken starter. I fjor kom det senere fordi påsken var sen.

– Salgstallene viser at påskeproduktene er populære, også i ukene før påske. 46 prosent av salget av Nidars Påskemarsipan skjer i tiden frem mot påske. Absolutt mest selges i selve påskeuken, og de to siste ukene (påskeuka samt uka før) står for 54 prosent av marsipansalget, fortalte Marthe Schomacker, kommunikasjonsrådgiver i Nidar til TV 2 hjelper deg i fjor.

Butikkene bestemmer

For Freias produkter er det butikkene selv som bestemmer når de skal inn.

– Det er butikkene selv som avgjør når de tar inn de typiske påskeproduktene. Normalt sett er det fra uke 7-9 som er oppstart. Ut i fra vårt salg så ser forbrukerne positivt på påskeproduktene, sa Anne Grete Ellingsen, tidligere informasjonssjef i Freia, til TV 2 hjelper deg.

– Vi selger opp mot 9.000.000 Freia påskeegg. Det er uten tvil Kvikk Lunsj som selger mest, men Freia Påskeegg er også veldig populært.

I disse dager er det ikke bare påskevarer som dukker opp i hyllene, tusenvis av nye varer kommer inn i butikkene rundt 1. februar, og flere varer må ut.

Les også: Tirsdag var det tusenvis av varer i butikkene

Les også: Disse varene har forsvunnet


Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter