Spillere gjemmer seg under fotballbråket i Egypt
Spillere gjemmer seg under fotballbråket i Egypt
Spillere gjemmer seg under fotballbråket i Egypt
Spillere gjemmer seg under fotballbråket i Egypt

Her gjemmer spillerne seg fra mobben

Mens publikum og vakter ble trampet i hjel utenfor, barrikaderte spillere og skadde seg i garderoben.

Morgenen etter de grufulle sammenstøtene på en fotballarena i Port Said, hvor det til nå er bekreftet at 74 liv har gått tapt, begynner egypterne å spørre seg hvordan dette kunne skje. Hæren er satt inn, og regjeringen skal ha et krisemøte.

Les også: Minst 74 døde og 1000 skadet i fotballopptøyer

Opererte besvimte spillere i garderoben
Samtidig sirkulerer et videoklipp på nettet som viser hvordan spillere og støtteapparat fra Al-Ahly gjemmer seg i en av garderobene og tar seg av skadde.

I videoen som inneholder sterke scener kan man se spillerne rømme inn i garderoben, og se blodige personer liggende på bakken mens andre prøver å hjelpe. Klubblegen utfører hasteoperasjoner på skadde spillere, deriblant sying av sting på kroppen til flere skadde. Mange av dem i hoderegionen.

Flere av spillerne virker utslått, enten i narkose eller som et direkte resultat av sammenstøtene.

Det var like etter kampslutt i oppgjøret mellom erkerivalene Al-Masry og Al-Ahly onsdag kveld at hjemmelagets tilskuere stormet banen.

Ifølge nyhetsbyrået AP gikk 13 000 Al-Masry-supportere til angrep på drøyt 1200 Al-Ahly-supportere.

– Dette er ikke fotball. Det er en krig og folk dør foran oss, sa fotballspilleren Abo Treika til TV-kanalen Ahly i går.

– En tragedie
– Vi følger dette time for time, og prøver å få oversikt over hva som har skjedd, sa Norges ambassadør til Egypt Tor Wennesland til TV 2 onsdag kveld.

Det er så langt ingenting som tyder på at det har vært nordmenn på denne kampen.

Den tidligere toppdommeren Terje Hauge, som for noen år siden dømte cupfinalen i Egypt, uttrykker sorg over hva som har skjedd på fotballarenaen onsdag kveld.

– Dette er en tragedie for fotballen – og idretten. Det er fryktelig vonde meldinger for alle oss som elsker fotball, sier Hauge.

Lite politi
Korrespondenter fra både BBC og Al-Jazeera meldte onsdag om at lavt politi- og sikkerhetsoppbud kan ha vært en medvirkende årsak til at opptøyene har fått en så alvorlig utgang.

– I sikkerhetsvakuumet etter revolusjonen, har politiet regelrett forsvunnet fra gatene på grunn av deres håndtering av revolusjonen, sa al-Jazeeras Rawya Rageh til egen kanal. Ifølge BBCs Jon Leyne later det til at enkelte fans har klart å ta med seg kniver inn på stadionområdet.

Medhat El-Esnawy, direktør for sykehuset Port Said's El-Amiry, sa i et tv-sendt intervju at enkelte har blitt trampet i hjel, mens andre døde av kvelning, ifølge nettavisen ahramonline.